DomovNaši krajiMestna občina Koper ponovno išče kupca za svoje nepremičnine

Mestna občina Koper ponovno išče kupca za svoje nepremičnine

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi na tokratni javni dražbi nepremičnin, na katero je občina uvrstila 22 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, je kar nekaj takih, ki bi utegnile pritegniti več pozornosti. Javna dražba bo v četrtek, 9. avgusta, ob 10. uri v prostorih koprske občine.

Na seznamu nepremičnin, za katere bi lahko občina iztržila nekaj več kot 2,5 milijona evrov (brez davka), je kar nekaj gradbenih parcel na odličnih lokacijah v zaledju občine – med njimi tudi večja gradbena parcela v Pradah v skupni izmeri 1707 kvadratnih metrov, namenjena stanovanjski rabi, ki se prodaja po izklicni ceni nekaj več kot 145 tisoč evrov. V prodaji so tudi gradbene parcele na območju Dekanov, in sicer velikosti okrog 1500 kvadratnih metrov, za katere je potrebno odšteti od 57. do 75. tisoč evrov, kot tudi nepremičnine na območju Hrvatinov, Pomjana, Bošamarina in Grinjana. Občina poleg tega še vedno išče kupca tudi za 10 hektarjev zemljišč na območju Sermina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša nekaj manj kot 1,5 milijona evrov.

Na seznamu nepremičnin, ki jih občina želi prodati, je tudi 77 kvadratnih metrov velika dotrajana stanovanjska stavba v starem mestnem jedru Kopra, na naslovu Puntarska ulica 10, ki se prodaja za 91 tisoč evrov, ter dva manjša poslovna prostora – skladišči. Za prvega velikosti 54 kvadratnih metrov (Kolarska ulica 3) je treba odšteti 50 tisoč evrov, cena drugega, ki je nekoliko manjši, 30 kvadratnih metrov (Ulica Agrarne reforme 11) pa je 38 tisoč evrov.

Seznam nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, in informacije o velikosti, ceni in značilnostih posameznih enot, si lahko ogledate tukaj.