DomovNaši krajiFestival mikropivovarjev v Koper privabil množice

Festival mikropivovarjev v Koper privabil množice

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na letošnji 6. ediciji Cameralovega festivala mikropivovarjev, ki je tokrat sovpadal ravno z mednarodnim dnevom piva, so slavili novinci – obiskovalce so tokrat najbolj prepričala izbrana piva Franc, Erna, Danilo in Elvira mikropivovarne Varuh, le 12 glasov manj pa so prejeli 22brewing.

Titov trg je v petek dobesedno pokal po šivih, letošnji festival mikropivovarjev, ki je zgolj v nekaj letih iz uličnega festivala prerasel v enega najpomembnejših slovenskih mikropivovarskih dogodkov, je namreč obiskalo več kot 3500 ljubiteljev piva.

Navdušenje nad pivi zmagovalcev so na svojih profilih na družbenih omrežij delili mnogi:  

Rekordno je bilo tudi število sodelujočih mikropivovarjev – kar 16 jih je bilo, ki so se predstavili s pestro izbiro najrazličnejših piv, mnogi med njimi pa so navdušili tudi s t.i ‘kislicami’. Gre za najstarejši pivovarski slog, v katerem prednjačijo Belgijci, zadnja leta pa se trend širi tudi med domače mikropivovarje. To so dokazali tudi sodelujoči na letošnjem festivalu, ki so se predstavljali s sadnimi in svežimi okusi, med najboljšimi pa se je v tem pivskem slogu izkazala mikropivovarna Mad Scientists iz Budimpešte.