DomovNaši krajiNa koprskem stanovanjskem skladu ugotovili razloge za odpadlo fasado

Na koprskem stanovanjskem skladu ugotovili razloge za odpadlo fasado

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je z enega izmed blokov na Dolinski cesti v Kopru odpadel del fasade, so si pristojni z Javnega stanovanjskega sklada MOK skupaj s strokovnjaki za gradbeništvo ogledali in preučili stanje na terenu ter razloge za nastanek poškodb na vzhodni fasadi bloka.

Kot nam je pojasnil direktor koprskega stanovanjskega sklada Goran Malenič, so k zadevi nemudoma pristopili in pri sodnem izvedencu gradbene stroke naročili temeljiti pregled, ki je razkril nedoslednosti pri postavitvi fasade.

Izvedenec je v svojem poročilu ugotovil, da so bili gradbeni materiali visoke kvalitete in negorljivi, je pa do nedoslednosti prišlo pri postavitvi fasade, ki ni bila v celoti izvedena po zahtevanih standardih. “Nemudoma bomo pristopili k sanaciji fasade, ki bo temeljito prenovljena. S tem bomo zagotovili, da do takšnih primerov v prihodnje ne bo več prišlo,” je bil jasen direktor JSS MOK in nadalje še pojasnil, da “pri ostalih treh blokih izvedenec ni zaznal suma, ki bi nakazovali na nepravilnosti pri postavitvi fasade, bodo pa bloki zagotovo redno pregledovani.”

Izvedenec je opravil pregled še pri ostalih treh blokih, kjer ni zaznal suma, ki bi nakazovali na nepravilnosti pri postavitvi fasade.

Malenič je za konec še dejal, da so zadevo predali v reševanje svojim odvetnikom, ki se bodo na podlagi ugotovitev odločali o nadaljnjih ukrepih zoper odgovorne.