DomovNaši krajiNa letošnjem Istrskem kolesarskem maratonu tudi Kolesarski festival in Kronometer za veliko nagrado Istre

Na letošnjem Istrskem kolesarskem maratonu tudi Kolesarski festival in Kronometer za veliko nagrado Istre

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Samo še en dan nas loči do Istrskega kolesarskega maratona, ko se bo kolesarska karavana podala na vožnjo vzdolž treh tras po slovenski Istri. Dogajanje bo spremljal tudi sobotni Kolesarski festival, Kronometer za veliko nagrado Istre, brezplačen mini maraton in družinski kolesarski izlet v Škocjanski zatok.

Nedeljski maraton je rekreativnega značaja in ne meri časa. Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za varnost. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko s praktičnimi izdelki in spominsko medaljo ter topel obrok po zaključku tekmovanja. Številne nagrade bodo podeljene tudi z žrebom, glavna nagrada bo kakovostno kolo, ki ga bo podaril Hervis.

Dogajanje na maratonu so predstavili: Peter Bolčič, podžupan Mestne občine Koper, Gregor Perič, podžupan Občine Izola, Matjaž Ukmar, direktor športnega in mladinskega centra Piran in Goran Sambt, organizator Istrskega kolesarskega maratona.

Pester program tudi za najmlajše

Petek bo namenjen skupinam iz vrtcev Koper in Semedela, v nedeljo pa bo poleg brezplačnega otroškega mini maratona na voljo še Ustvarjalnica z likovnimi delavnicami.

Starejšo generacijo bodo predstavljali ambasadorji gibanja. Ti so se v okviru programa Vsi na kolo za aktivno starost dva meseca pripravljali za nastop na kratki trasi maratona. Dokazali bodo, da z dobro voljo in vztrajnostjo za kolesarjenje nikoli ni prepozno.

Letošnja novost: Kolesarski festival

Letošnja osrednja novost je Kolesarski festival. V program festivala so uvrstili bolšji sejem rabljenih koles in opreme, panoramske vožnje z električnimi kolesi, stojnice s ponudniki turističnih storitev, kulinarike in rokodelstva ter mobilnostni kotiček s predstavitvijo društev, ki se pridružujejo pobudi Evropskega tedna mobilnosti.

Za najzahtevnejše kolesarje so dodali tudi tekmovalni program. Sobotni kronometer po ulicah Kopra za veliko nagrado Istre in tekmovanje za kralja in kraljico Boršta. Na trikilometrskem odseku dolge trase vzpona na Boršt bodo namreč merili neto čas udeležencev. Najhitrejši bodo prejeli priznanja in nagrade.

V kolikor še niste prijavljeni, to lahko storite na dan dogodka. Čez vikend se obeta čudovito vreme, ki bo kot nalašč za kolesarjenje. *