DomovNaši krajiNa Moletu se bodo kmalu razveselili javne razsvetljave

Na Moletu se bodo kmalu razveselili javne razsvetljave

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina bo v kratkem začela tudi z urejanjem javne razsvetljave in postavitvijo videonadzora med Žusterno in Krožno cesto. Javno naročilo je objavila minuli konec tedna, razpis je odprt do 12. aprila. Izbrani ponudnik bo moral gradbene posege izvesti v roku 40 dni od uvedbe v delo.

Če gre vse po načrtih bodo cestne svetilke na delu obalne ceste, med Žusterno in priključkom na Krožno cesto zasijale še pred poletjem. Občina bo v okviru naložbe postavila 24 novih luči z LED svetili in hkrati nekaj obstoječih luči nadomestila z novimi, prav tako bo za zagotovitev večje varnosti za pešce prehode opremila z utripalnimi lučmi in nabavila sedem kamer ter tako na celotnem območju vzpostavila še videonadzor.

Občina bo javno razsvetljavo uredila med Žusterno in priključkom na Krožno cesto.

Kot so nam pojasnili na koprski občini je bila naložba predvidena že pred časom, kar pomeni, da nikakor ne gre za predvolilno naložbo, kot so to navajali nekateri mediji. Zaradi prostorskih omejitev in same konfiguracije terena je bilo namreč projektno potrebno najprej poiskati ustrezno rešitev.