DomovNaši krajiNa pasjem sprehajališču v Kopru je zelo živahno

Na pasjem sprehajališču v Kopru je zelo živahno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je koprska občina živalim prijazna občina, dokazuje urejeno pasje sprehajališče, ki je prvo takšno v Sloveniji in se razprostira med ustjem Badaševice in hitro cesto ter izvozom za Semedelo. Sprehajališče, ki se razteza na 8 tisoč kvadratnih metrih,  je vsak dan, zlasti ob večernih urah, polno štirinožnih prijateljev in njihovih zadovoljnih lastnikov.

IMG_9113

Pobudi za ureditev pasjega sprehajališča, ki so jo dali ljubitelji psov, združeni pod imenom “Semedelska banda”, je prisluhnila koprska občina in v letu 2014 uredila moderno urejeno pasje sprehajališče. Prostor je ograjen, opremljen s klopmi za počitek sprehajalcev in pitnikom za vodo za njihove štirinožce. Do njega lahko dostopamo z avtomobilom, saj je v neposredni bližini urejeno veliko parkirišče. Prav tako je mogoče tja priti tudi peš, saj je od starega mestnega jedra oddaljeno le slab kilometer. Na pasjem sprehajališču poleg domačinov velikokrat srečamo tudi sprehajalce iz drugih delov Slovenije in tudi iz bližnjega Trsta.

 Na sprehajališču smo ujeli kar nekaj zadovoljnih lastnikov psov, ki so nam zaupali, zakaj tako radi zahajajo nanj.
“Pasje sprehajališče se mi zdi zelo lepo urejeno in pogosto tukaj sprehajam svojega psa,” je zadovoljna Ana Nikolič.
“Sprehajališče se mi zdi super pridobitev za Koper, saj drugje ni možnosti za takšne aktivnosti,” pravi obiskovalka Tina Doškan.
“Psa tukaj redno sprehajam. Vesela sem nove pridobitve, treh novih dreves, da bodo psi imeli senco,” nam je zaupala Irena Žagar.
“Bravo Koper! Želimo si, da bi se za takšno ureditev sprehajališč odločilo še več slovenskih občin,” so zapisali na spletnem portalu Happy doggy.
*