DomovNaši krajiBoris Popovič: Mandarić in Matoz naj igrata nogomet v svoji ligi, vsi ostali bomo v drugi

Boris Popovič: Mandarić in Matoz naj igrata nogomet v svoji ligi, vsi ostali bomo v drugi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V zadnjem času se dviga veliko prahu okrog dogajanja v koprskem nogometnem klubu. Županu Mestne občine Koper, velikemu nogometnemu navdušencu, strastnemu  navijaču in podporniku FC Luke Koper se v medijih očita marsikaj.

IMG_3729

Med drugim tudi to, da je alfa in omega koprskega prvoligaša. »To ne bo držalo, nisem alfa in omega, nikakor ne. Sem vodja službe za odnose z javnostjo in kar zadeva moje naloge, je to to, res pa je, da skušam pomagati tudi kot župan. Tako kot še marsikateri župan v Sloveniji, mar ne?! Še zlasti mlajšim selekcijam, ki so bogastvo vsakega kluba. Da, kdaj pa kdaj tudi svetujem, toda zgolj in samo od vodstva je odvisno, ali bodo moje mnenje naposled zares upoštevali. Sem državljan, ki ima rad športje pojasnil v včerajšnji izdaji Ekipe SN.

Boris Popovič: Rešitev je v ustanovitvi dveh prvih lig

 »Kaj takega je nedopustno. Kidričani so se pošteno borili, srce so pustili na igrišču. Zaslužili bi si več, veliko več. Dejstvo je, da bi se lahko vse skupaj razpletlo drugače. In skoraj prepričan sem, da bi se, če gostitelji ne bi bili oškodovani za najstrožjo kazen. Čez sodnike pač niso mogli, o tem ni niti najmanjšega dvoma,« je za Ekipo SN koprski župan Boris Popovič pokomentiral nedeljsko tekmo med Aluminijem in Olimpijo. Ob tem je jasno poudaril, da delivci pravice pretiravajo, o tem smo se prepričali že na zadnji tekmi med Koprom in Olimpijo, kjer so kljub nepoštenemu sojenju Koprčani Ljubljančane razbili »kot kanto«.  Boris Popovič zato predlaga ustanovitev dveh prvih lig. Eno naj imata Milan Mandarić in Franci Matoz, v drugi bodo tekmovali vsi ostali, ker drugače očitno ne gre.

Koprski župan je pokomentiral tudi zadeve glede postopka poenostavljene prisilne poravnave, ki jo omogoča zakon, in hkrati ne dvomi o tem, da Mandarićev dolg ni upravičen. »Zakaj bi si Milan Mandarić želel stečaja Kopra, vedoč, da tako ne bo dobil ničesar? Njegov interes je nekje drugje, na ta način se želi znebiti močnega tekmeca,« je jasen Boris Popovič.

 »Mandarićev edini cilj je uničiti Koper,« je prepričan koprski župan Boris Popovič.

Mandarić prispeval Kopru natanko nič evrov!

Koprski župan za Ekipo SN opozarja tudi na napačno poročanje številnih medijev o tem, da je Mandarić nekdanji predsednik Kopra. »To ni bil nikoli, moral bi biti le glavni sponzor. Vas zanima, koliko denarja je prispeval? Natančno nič evrov. Da, takšen je bil njegov sponzorski vložek in zagotavljam vam, da je tako tudi pri Olimpiji. Vsi govorijo, da je klub njegov, da je on veliki gospodar. Če je res, naj vloži svoj denar, tako kot ga je pred njim Izet Rastoder, namesto tega so pokrovitelji Ljubljančanov državna podjetja,«  še dodaja. *