DomovNaši krajiNa seji OS MOK potrdili Maleniča za novega direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada

Na seji OS MOK potrdili Maleniča za novega direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na včerajšnji seji je koprski občinski svet s 16 glasovi za in tremi proti imenoval Gorana Maleniča za novega direktorja Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper.

Prvi nadzornik Zdravko Hočevar je poudaril, da je imel med vsemi kandidati Goran Malenič najboljši program in da ga podpira ves nadzorni svet.

1_eac2ae00f4f8967402ff839f31d54269
Goran Malenič bo nasledil dosedanjega direktorja Darka Kavreta. Foto: JSS MOK

Malenič bo tako z naslednjim mesecem nasledil Darka Kavreta, ki se je upokojil. Kot je na včerajšnji redni seji pojasnil predsednik nadzornega sveta stanovanjskega sklada Zdravko Hočevar, so na razpis za novega direktorja prejeli osem prijav, od tega so bile štiri popolne. S kandidati, ki so izpolnjevali pogoje, so nato opravili razgovore in izbrali Maleniča.

Hočevar je ocenil, da je bil Maleničev program daleč najboljši, podprl pa ga je celoten nadzorni svet.

goran-malenič

Malenič, ki bo stanovanjski sklad vodil v naslednjem štiriletnem obdobju, je v svojem programu dela med cilji med drugim zapisal, da bo zagotovil najmanj 150 novih stanovanj in najmanj deset bivalnih enot za družine z mladoletnimi otroki v socialni stiski.

Na seji so se med drugim opredeljevali tudi glede pravice do pitne vode. Koprski občinski svet namreč zelo ostro zavrača predlog, da bi odslej oskrbo gospodinjstev zagotavljala država prek neprofitne javne službe tako, da bi naravne vodne vire izkoriščala sama ali to prenesla v upravljanje lokalnim skupnostim. To posledično lahko pomeni tudi prenos lastništva javnih vodovodov. *