DomovNaši krajiNa Športnih igrah zaposlenih južnoprimorske regije skoraj 300 udeležencev

Na Športnih igrah zaposlenih južnoprimorske regije skoraj 300 udeležencev

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto so se v Kopru odvile tradicionalne Športne igre zaposlenih za južnoprimorsko regijo. 292 udeležencev iz 22 podjetij se je pomerilo v šestih športnih disciplinah: malem nogometu, košarki 3×3, odbojki, štafetnem teku, plavanju in pikadu.

Športne igre zaposlenih so nacionalni projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, ki se letos odvijajo v desetih regijah po Sloveniji, koprske pa so bile med prvimi.

Tekmovanja so se odvijala v ŠRC Bonifika, športni dvorani OŠ Koper in v olimpijskem bazenu Koper. Ob lepem vremenu je prevladovalo sproščeno vzdušje in fair play, kar pa ne pomeni, da v udeležencih ni bilo čutiti tekmovalnosti.

V odbojki je slavila ekipa Elektro Primorska d.d., v najbolj tekmovalnem malem nogometu pa ekipa Warriors. V pikadu je glavno lovoriko odnesel domov par Pošte Slovenije, v teku ekipa Intesa Sanpaolo bank, glavno mesto v plavanju pa je pripadlo paru iz podjetja Dinit, d. o. o. Pod košem so se naslova letošnjih prvakov veselili Luka Koper divji. Popolni rezultati iger so na povezavi.

“Osnovni namen iger je druženje zaposlenih in krepitev medsebojnih vezi sodelavcev, zaradi srečevanja z ostalimi kolektivi pa Športne igre zaposlenih predstavljajo tudi lep primer mreženja zaposlenih v podjetjih iz regije,” je poudaril regijski koordinator Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, sicer pa vodja dogodka, Goran Sambt.

Dogodek v organizaciji Športne zveze Koper sta podprla Fundacija za šport in Mestna občina Koper.

Foto: Danijel Škerjanc