DomovNoviceV Kopru bo za zdravje otrok tudi letos poskrbela Pika Nogavička

V Kopru bo za zdravje otrok tudi letos poskrbela Pika Nogavička

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper in društvo Prvi korak, skupaj s partnerji v okviru projekta Koper – zdravo mesto, že vrsto let prirejata tradicionalno prireditev Dan zdravja. Letos bo potekala v soboto, 25. maja, med 9. in 13. uro, na ploščadi pri nekdanji upravi za pomorstvo in ob Taverni v Kopru. Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne.

Prireditev Dan zdravja, katere namen je ozavestiti lokalno prebivalstvo o aktivni in odgovorni vlogi posameznika pri ohranjanju lastnega zdravja ter zdravja mlajših generacij in pri tem spoštovati tudi načela varovanja okolja, bo tudi letos postregla z raznolikim kulturnim in zabavnim programom, ki so ga organizatorji oblikovali skupaj s številnimi partnerji in v katerem bo nastopilo več kot 300 otrok.

Poseben poudarek bo na poučnemu otroškem programu, s katerim želijo najmlajše spodbuditi k preživljanju prostega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu zdravega načina prehranjevanja. Dan zdravja bo obiskala tudi Pika Nogavička, ki bo otrokom na zabaven način in skozi igro približala načela zdravega načina življenja, spoštovanja narave in ljudi. Z njo bodo lahko iskali zaklad, na številnih Pikinih postajah pa se bo zvrstilo več kot 30 različnih aktivnosti za otroke, od ustvarjalnih do plesnih in gibalnih delavnic. Ob 10. uri bo v Taverni na ogled še otroška predstava Pikina velika pustolovščina.

Tudi letos se bodo na Pikinem odru smeha in zabave predstavile številne obalne plesne šole in društva. Prireditev ponuja tudi bogat spremljevalni program za odrasle, saj bodo v času prireditve na voljo številna brezplačna testiranja in meritve, vodene vadbe, preventivni programi in svetovanja na temo zdravega načina življenja. V skopu prireditve pa bodo predstavili tudi projekt Dojenju prijazno mesto.

Več informacij in program prireditve najdete na povezavi.

Foto: MOK