DomovNoviceOdprte prijave za republiška stanovanja v soseski Nova Dolinska

Odprte prijave za republiška stanovanja v soseski Nova Dolinska

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo danes objavil javni razpis za oddajo 91 javnih najemnih stanovanj na lokaciji Nova Dolinska v Kopru. Prijave bodo zbirali od danes, 20. maja, do petka, 31. maja. Izbor najemnikov bodo opravili predvidoma 26. septembra 2024.

Kot so zapisali na spletni strani Stanovanjskega sklada RS, bodo imeli pri najemu javnih stanovanj prednost prosilci, ki bodo ustrezno dokazali, da prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje oziroma tega vprašanja nimajo zadovoljivo rešenega, znotraj te kategorije pa mlade družine, družine in mladi do 35 let.

Stanovanjski sklad RS gradi sosesko Nova Dolinska v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Koper, ki je prednostno listo za tretji blok objavil že marca. Republiški stanovanjski sklad je danes objavil še javni razpis za oddajo stanovanj blokih 1 in 2. V dveh objektih na lokaciji Nova Dolinska v Kopru je na voljo 91 javnih najemnih stanovanj, in sicer 60 dvosobnih stanovanj z najemnino od 286,94 evra do 368,15 evra, 18 trisobnih stanovanj z najemnino od 326,77 evra do 364,21 evra ter 13 štirisobnih stanovanj z najemnino od 562,44 evra do 564,71 evra.

Oddaja vloge je možna do vključno 31. maja na povezavi, dokumentacija pa je dostopna tukaj.

Foto: MOK