DomovNaši krajiNa svidenje Maxi Jena, pozdravljena Way of Life!

Na svidenje Maxi Jena, pozdravljena Way of Life!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Regatna jadrnica Maxi Jena dokončno odšla v zgodovino. Po zamenjavi lastnika in temeljiti prenovi, so jo v soboto v Kopru krstili pod novim imenom Way of life. Prvi cilj ekipe jadrnice Way of life, ki je del projektov Ewol, je zmaga na bližnji, jubilejni 50. Barkolani.

Maxi Jeno so izdelali leta 2002, pred kratkim pa jo je od lastnika, jadralca Mitje Kosmine, kupil njegov jadralski kolega Gašper Vinčec, ki je skupaj s svojo ekipo poskrbel za temeljito prenovo plovila, jadrnici pa so dali tudi novo ime.

Ob sobotnem ob krstu je Gorazd Mauri, član ekipe Way of Life dejal, da so v ekipi razmišljali, kako naj jadrnico poimenujejo, nato pa jih je Gašper Vinčec opomnil, da je jadranje njihov način življenja, zato so lepotico poimenovali Way of Life.

Štiriindvajsetmetrska jadrnica je dobila nova, večja jadra, kobilico so obtežili, tako da je jadrnica pridobila večje ravnotežje, prenovili so tudi električne instalacije.

Jadrnica pa ima novo podobo; modro – belo kombinacijo Maxi Jene je zamenjala črna barva z modrimi poudarki, črno je tudi glavno jadro.

Gašper Vinčec je dejal, da so s prenovljeno jadrnico že tekmovali, saj so meseca maja že  zmagali na Fiumanki. Po njegovih besedah je posadka, v kateri so slovenski, hrvaški in italijanski jadralci, letos zelo uigrana.

Prvi cilj je naslednja, 50. Barkolana, slovita regata, ki bo 14. oktobra.

“Upam, da bomo letos spet zmagali,” je še dejal Gašper Vinčec.