DomovNaši krajiNAJLEPŠI VRT V MESTU: Še je čas za prijavo!

NAJLEPŠI VRT V MESTU: Še je čas za prijavo!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru bodo tudi letos v sklopu dogodka Odprti Vrtovi Kopra razglasili najlepši vrt v mestu. Sprva je bila razglasitev predvidena 15. septembra, vendar so jo organizatorji prestavili na nedeljo, 16. septembra 2018.

Prijavite se na natečaj!

Lastniki vrtov v koprskem mestnem jedru se do vključno do 7. septembra lahko prijavite na natečaj Najlepši vrt v mestu 2018 (prijave sprejemajo na: odprtivrtovi@gmail.com ali osebno v Baru Cameral na Čevljarski ulici 14). K prijavi je potrebno priložiti največ do pet fotografij, ki so lahko posnete tudi z mobitelom ter kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.

Najlepši vrt v mestu bo razglašen na prireditvi Odprti vrtovi Kopra, ki bo v nedeljo, 16. septembra. Foto: arhiv ekoper.si

“Najlepši vrt v mestu bomo odkrili na prireditvi Odprti vrtovi Kopra, ki bo v nedeljo, 16. septembra, ko se bomo sprehodili po skritih mestnih vrtovih, ki bodo prijavljeni na natečaju, ter ob dobri glasbi, vinu in prigrizkih odkrili najlepšega,” so sporočili organizatorji.

S prireditvijo, ki jo finančno podpira tudi Mestna občina Koper, si organizatorja dogodka Bar Cameral in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, prizadevata povezati občane in pokazati skrite kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnem razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.