DomovNaši krajiNe zamudite bogatega dogajanja 9. Istrskega karnevala

Ne zamudite bogatega dogajanja 9. Istrskega karnevala

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Še dober teden nas loči do začetka številnih pustnih aktivnosti 9. Istrskega karnevala.  

Tudi letošnji Istrski karneval se bo začel v Izoli. Prihodnji petek, 24. februarja, ob 10. uri bodo namreč v parku Pietro Coppo pripravili 7. Veliko otroško pustno rajanje za predšolske in šolske otroke.

Dan zatem se bo karnevalsko dogajanje preselilo v Koper. Pustno vzdušje bo najprej zavzelo Prešernov trg, kjer bodo med 10. in 12. uro na programu otroške pustne ustvarjalnice, med 10. in 11. uro pa tudi plesno pustno rajanje s plesno šolo Fiona.

Foto: arhiv ekoper.si

Ob 11. uri pa bo s parkirišča ob koprskem stadionu Bonifika krenila 9. Istrska pustna povorka, ki se bo preko Ljubljanske ceste in Pristaniške ulice pomikala vse do cilja na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) v Kopru. Po razglasitvi nagrad za najboljše pustne skupine, pustne vozove in etnografske maske bo na vrsti pustno rajanje s skupino Teci Teci.

Ob 18. uri bodo v dvorani doma krajanov v Šmarjah pripravili Tradicionalno otroško pustno rajanje, ob 20. uri pa bo piransko Gledališče Tartini gostilo 15. Veliki pustni ples na temo »Cirkus«. Veliko pustovanje s skupinama Tequila in Majka bodo od 21. ure dalje pripravili tudi v dvorani Zadružnega doma v Marezigah, v Pobegih-Čežarjih bo večerno pustovanje s skupino Ne me jugat, koprski Disco Planet Tuš pa bo gostil Caprisovo pustovanje med zvezdami s skupino Gedore.

Foto: arhiv ekoper.si

Tudi zadnja februarska nedelja bo pustno obarvana

Ob 11. uri bodo Tradicionalno povorko mask sprva pripravili v Movražu, ob 12. uri v Cetorah, ob 13. uri pa bo iz Lucije krenila 7. Portoroška pustna povorka.

Na pustni torek, 28. februarja, ob 16. uri bodo Tradicionalno povorko mask pripravili v Bezovici, ob 17. uri pa bodo v dvorani Zadružnega doma v Dekanih znova pripravili Pustno rajanje za otroke.

V sredo, 1. marca, ob 16. uri bo na Belem križu 55. Simbolični pokop pusta, ob 18.30 pa bodo pusta pokopali v Dekanih.

Sicer pa se pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske do tega petka, 17. februarja, prek spletne strani stran www.istrski-karneval.si, še vedno lahko prijavijo za sodelovanje na 9. Istrski pustni povorki in 7. Portoroški pustni povorki, prav tako se lahko za sodelovanje na 9. Istrskem karnevalu lahko prijavijo vsi zainteresirani za najem promocijskih in prodajnih stojnic ter napihljivih igral na prizoriščih obeh povork.

Za uspešno izvedbo 9. Istrskega karnevala so poleg istrskih občin in organizatorjev posameznih prireditev zaslužni medijski pokrovitelj prireditve – Radio Capris in ostali pokrovitelji – Kmetijska zadruga Agraria, Automatic Servis, Vinakoper, Bernardin Group, Piranske soline, Gasspar in Stara Oljka.