DomovNaši krajiTo nedeljo doživite Koper na dlani

To nedeljo doživite Koper na dlani

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

To nedeljo, 14. maja, bodo v sklopu prireditve Koper na dlani Pristaniško ulico, Carpacciov trg, Taverno in Ukmarjev trg znova zajeli dobra volja, istrska pristnost in tradicija.

Med 9. in 18. uro se bo namreč v sklopu tradicionalne majske prireditve Koper na dlani na približno 60 pisanih stojnicah predstavilo 19 krajevnih skupnosti Mestne občine Koper in več kot 30 turističnih društev ter drugih ponudnikov Mestne občine Koper, ki bodo s predstavitvijo svoje dejavnosti, odlično istrsko kulinariko in prikazom starih običajev nedvomno znova očarali občinstvo, vse skupaj pa bo popestrilo tudi razgibano spremljevalno dogajanje.

Ob 9.30 bo na Trgu pri Upravi za pomorstvo nastopila Mužika sv. Lazar Boršt, ob 10. bo na Pristaniški ulici promenadni nastop Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Sv. Anton, od 10. do 13. ure pa bodo na Trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) 1. Istrske igre, na katerih se bodo pomerili člani krajevnih skupnosti in društev.

Ob 11. uri bodo dogajanje popestrili člani Šavrinov in anka Šavrink, ob 11.30 bo nastop skupine AKUD Kolo, ob 11.45 pa nastop Kulturnega društva Mandrač.

Ob 13. uri bodo zmagovalcem Istrskih iger podelili priznanja in nagrade. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko zabavali v otroškem kotičku v parku pri kipu Ikarusa na Ukmarjevem trgu.

Predstavitev na stojnicah se bo zaključila ob 18. uri, dogajanje pa se bo nato preselilo v Taverno, kjer se bo ob 19. uri začel kulturni program v izvedbi kulturnih društev Mestne občine Koper. V sklopu slednjega bodo nastopili Ženska vokalna skupina Korala, MePZ Maestral, KD Lovski pevski zbor Dekani, KD Alojz Kocjančič – Puče Koštabona in KD Mandrač Koper.

Zaradi organizacije dogodka bo v nedeljo, 14. maja, med 9. in 18. uro popolna zapora dela Pristaniške ceste, od krožišča s Piransko cesto do uvoza na Ukmarjev trg, prav tako zaradi prireditve parkiranje na Ukmarjevem trgu ne bo možno med petkom, 12. majem, od 16. ure, do nedelje, 14. maja, do 24. ure.