DomovNaši krajiNegativizem po koprsko

Negativizem po koprsko

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Evforija okrog uspehov slovenske košarkarske reprezentance še vedno odmeva po vsej državi. Prav verjetno v zadnjih dneh ni Slovenca, ki ne bi bil ponosen, da je “Janez”. Socialna omrežja in mediji v pozitivnem duhu kipijo od čestitk, objav, novic, kolumn o izjemnem uspehu zlatih fantov v Istanbulu, pa vendar mora biti v Kopru vedno nekoliko drugače. Nekateri mediji očitno ne morejo iz lastne kože in še tako zelo pozitivno zgodbo izrabijo za manipulacijo in blatenje lokalne oblasti. 

Govora je seveda o kom drugem kot o časniku Primorske novice, v katerem so včeraj objavili novico, da so se “košarkarskih fantov ponosno spomnili po vsej državi, sprejeme so pripravili v Ljubljani, Novem mestu, Slovenski Bistrici, Postojni, Pivki … Koper pa – kot da ni v Sloveniji” z namigovanjem, da je zgolj Koper tisti, ki pozablja na neverjetne uspehe slovenskih košarkarjev, ker da jih je za to prav malo briga. A vse to je iz trte izvito in je, po domače rečeno, ena sama velika laž.

Da je temu res tako pričajo tudi odzivi na spletnem omrežju Facebook, kjer se je neslavni tekst Primorskih novic hitro razširil med ljudmi. Na objavo medija z modro glavo se je namreč odzval tudi brat Vlatka Čančarja, Zdenko Čančar in pojasnil, da so njega oziroma njegove starše po zmagi “kontaktirali tako navijači mesta Koper, kot predstavniki Mestne občine Koper, da bi organizirali sprejem za Vlatka, kot povabilo pri samem županu” in dodal, da je moral Vlatko, zaradi klubskih obveznosti sprejem v Kopru odpovedati.

Odzvali pa so se tudi navijači Dvanajsti Kopra, ki v svojem zapisu niso skoparili z besedami ter so pisanje in širjenje neresnic Primorskih novic ostro obsodili. Svoje navedbe so podkrepili tudi z objavo pogovora,  ki ga lahko preberete spodaj:

Na tem mestu naj zapišemo zgolj to, da se z Zdenkom Čančarjem strinjamo tudi mi. Res je škoda vsega negativizma, kadar je govora o tako velikem, zgodovinskem dogodku za vso državo. Ali ne bi bilo bolje, da se še naprej veselimo tega uspeha naše košarkarske reprezentance? Velika škoda, da je za nekatere to več kot očitno nemogoče.