DomovNaši krajiSladka Istra: Včeraj odličen obisk, priložnost za sladkanje tudi danes

Sladka Istra: Včeraj odličen obisk, priložnost za sladkanje tudi danes

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Številni obiskovalci iz različnih koncev, petmetrska kremna rezina, delavnica najboljšega italijanskega slaščičarja in še marsikaj. Vse to je zaznamovalo prvi dan 9. Mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

Prvi dan Sladke Istre v koprski Areni Bonifika je po prvih ocenah obiskalo več kot 15 tisoč ljudi. Med njimi številni domačini, obiskovalci iz različnih koncev naše države, veliko pa je bilo tudi sladkosnedov iz naših sosednjih držav. Med njimi je bilo veliko zanimanja tako za pestro ponudbo sladkih izdelkov na stojnicah, kot tudi za spremljevalni program, ki je popestril celotno prireditev. Prava paša za oči je bila denimo priprava petmetrske kremne rezine Creme Carsoline, ki jo je pripravil Sebastiano Scagiante iz Eppinger Caffe iz Trsta. Slednja je med obiskovalci pošla tako rekoč v rekordnem času.

Pravo navdušenje je požel tudi letošnji osrednji gost prireditve Andrea Tortora, sicer kralj panettona in najboljši slaščičar Italije tega leta, ki se je na Sladki Istri predstavil z delavnico 100% Panettone. Občinstvu prireditve je v pokušino ponudil njegov panettone, ki slovi po pristnih sestavinah, svežem okusu in mehkobi, poleg tega pa je predstavil tudi različne sladice, v katere lahko spremenimo običajni panettone.

Sicer pa so bili danes na sporedu tudi delavnice izdelave istrskih in veganskih sladic, domače priprave čokolade, kuharski šov z Davidom Baisom in Saro Rutar ter drugi šovi in delavnice. Prav tako so bile na sporedu vinske degustacije in aktivnosti za otroke, medtem ko so se pozno popoldne na prireditvi srečali vsi tisti, ki so oziroma še bodo v letošnjem letu praznovali 50. rojstni dan.

Dopoldne je prireditev obiskal tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki se ni mogel upreti številnim dobrotam na stojnicah.

Sladka Istra bo svoja vrata odprla znova danes ob 9. uri, ko se boste ponovno lahko razvajali ob sladkih dobrotah in pestrem programu. Več na www.sladka-istra.si in na Facebook strani Sladka Istra.