DomovNaši krajiNič več semaforja pri Splošni bolnišnici Izola

Nič več semaforja pri Splošni bolnišnici Izola

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je minuli teden Marjetica Koper odstranila hitrostne ovire na kolesarski stezi v podvozu pod hitro cesto v Semedeli, je danes umaknila še začasno prometno signalizacijo (semafor in označevalne table), ki je omejevala promet na Kvedrovi ulici pri Splošni bolnišnici Izola. Spremembo je Mestna občina Koper predhodno uskladila z Občino Izola.  

Spomnimo, da je koprska občina semafor postavila v času rekonstrukcije semedelskega nadvoza, ko se je večina voznikov iz smeri Pirana in Izole v Koper peljala čez Markovec. Z ukrepom, ki je prepovedoval vožnjo iz smeri bolnišnice proti Nocturnu v času med 5. in 10. uro zjutraj, kasneje pa do 8.30 zjutraj, je občina želela izboljšati prometno varnost prebivalcev na območju Žusterne III. in Markovca.

Z današnjim dnem bo promet po Kvedrovi, med Nocturnom in Splošno bolnišnico Izola, ponovno tekel nemoteno.

Po zaprtju obalne ceste za promet v letu 2017 in izvzetju odseka hitre ceste Koper – Izola (predor Markovec) iz vinjetnega sistema, se je izkazalo, da ta ukrep ni več potreben. Promet čez Markovec se je namreč bistveno zmanjšal, večji del dnevnih migracij sedaj poteka po hitri cesti od Izole proti Kopru, ki predstavlja neposredno in bistveno hitrejšo povezavo med mesti. Na koprski občini verjamejo, da bo ukinitev začasne prometne signalizacije tamkajšnjim prebivalcem bistveno olajšala dostop do njihovih domov, občankam in občanov pa omogočila lažje dostopanje do storitev Splošne bolnišnice Izola.

Marjetica Koper je konec minulega tedna odstranila tudi hitrostne ovire na kolesarski stezi in pešpoti v podvozu pod hitro cesto (Semedela za Slavnikom).