DomovNaši krajiNick Vujičić v Kopru: “Uprite se nasilju v šolah!”

Nick Vujičić v Kopru: “Uprite se nasilju v šolah!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v koprski Bonifiki tri tisoč mladih nagovoril svetovno znan motivator, rojen brez rok in nog, Nick Vujićić. Dogodka se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Na dogodku “Trdno stoj! Spregovori!” je Nick Vujičić mladim spregovoril o kulturi medsebojnega spoštovanja, nenasilja in strpnosti. Dogodek je sklenila zaprisega zbranih, da v svojih šolah ne bodo več tolerirali nasilja in se ga bodo trudili izkoreniniti.

image-0-02-05-f7684efb397708bb2da009ecd80c5703a0ad3736f95f6245737d196523bff127-V

“Bil je super dogodek, odlično organiziran.  Zelo vesel sem, da smo ga gostili in upam, da so dijaki razumeli njegovo sporočilo. Verjamem, da bodo po tem dogodku bolj strpni,” je za naš medijski portal povedal koprski podžupan Peter Bolčič.

Nick Vujičić: “Vem, da sem kljub drugačnosti čudovit”

Nick Vujičić se je rodil v avstralskem mestu Melbourne pred 33 leti. A namesto neizmernega veselja in sreče sta njegova starša, mati Duška Vujičić, po poklicu medicinska sestra, in oče Boris Vujičić, pastor, doživela šok – njun prvorojeni sin ni imel ne nog ne rok, le dva majhna podplata. A ne glede na njegove telesne pomanjkljivosti sta bila odločena, da bosta Nicku omogočila vse, kar je v njuni moči – neizmerno ljubezen, trdno podporo, ramo, na kateri bo lahko jokal, ko mu bo hudo.

Danes, 28 let pozneje, je Nick dosegel toliko, kot marsikdo, ki nima nobene telesne pomanjkljivosti, ne doseže v vsem življenju. Nick potuje po svetu in s svojo življenjsko zgodbo, optimizmom in prepričanjem, da ima prav vsak pod soncem svoj namen, ne glede na to, ali je kako telesno ali duševno prikrajšan, navdihuje vse nas. Nick pravi, da trdno verjame, da ga je Bog z namenom poslal na svet takšnega, kot je.

Mlade sta na dogodku nagovorila tudi predsednik Borut Pahor in ministrica za šolstvo Maja Makovec Brenčič. *