DomovNaši krajiNiz izobraževanj za organizatorje prireditev zaključen, kmalu bodo odločili tudi »prireditve z dodano vrednostjo«

Niz izobraževanj za organizatorje prireditev zaključen, kmalu bodo odločili tudi »prireditve z dodano vrednostjo«

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S ponedeljkovim, zadnjim izobraževanjem za organizatorje prireditev, se je zaključila prva faza projekta, s katerim si Mestna občina Koper prizadeva dvigniti kakovost, predvsem pa ohraniti pristnost prireditev na podeželju. V drugi fazi bodo določili prireditve »z dodano vrednostjo« in pomagali organizatorjem pri njihovi izvedbi.

Tako so v ponedeljek na podlagi izraženih želja s strani organizatorjev prireditev zanje organizirali še zadnje izobraževanje, na katerem so spregovorili o pomenu in nekaterih pravilih protokola na prireditvah ter o pomorskem potniškem turizmu v Kopru.

Mestna občina Koper si s tovrstnimi izobraževanji prizadeva dvigniti kakovost, predvsem pa ohraniti pristnost prireditev na podeželju. Foto: ekoper.si

MariaLuisa Maier Sponza iz Kabineta župana Mestne občine Koper je približno 30 predstavnikom turističnih in kulturnih društev, krajevnih skupnosti ter drugim organizatorjem prireditev predstavila pomen načrtovanja dogodkov, ustreznega oblikovanja vabil, predstavila je osnovna pravila pri postavljanju zastav na prizorišču in sedežnem redu, opozorila je na uporabo dvojezičnosti na narodnostno mešanem območju ter drugih sorodnih vprašanjih, s katerimi se srečamo pri organizaciji prireditev.

Na izobraževanju tudi o pomorskem potniškem turizmu v Kopru. Foto: arhiv ekoper.si

Pomen potniškega turizma in prireditve z dodano vrednostjo

Svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja pa je predstavila pomorski potniški turizem v Kopru, postregla je s statistikami glede prihodov potniških ladij in pomorskih potniških turistov v Koper, predstavila dejavnosti, ki jih zanje pripravljajo v Mestni občini Koper in potencial, ki ga ima ta turistični segment v naši občini.

Včerajšnje izobraževanje je bilo zadnje v tem nizu, v naslednji fazi bo Mestna občina Koper prek spletnega vprašalnika pri organizatorjih prireditev na podeželju preverila njihove načrte, želje in možnosti za nadaljnji razvoj, tistim prireditvam, za katere se bo izkazal obojestranski interes, da se jih prepozna kot t.i. »prireditev z dodano vrednostjo«, pa bo občina v prihodnje pomagala pri reševanju konkretnih izzivov, s katerimi se srečujejo pri organizaciji prireditev, jim v sodelovanju z različnimi strokovnjaki tudi individualno svetovala in jim nudila dodatno podporo pri organizaciji in promociji prireditev.