DomovNaši krajiNov režim parkiranja na parkirišču “Deteljica” na ulici 15. maja

Nov režim parkiranja na parkirišču “Deteljica” na ulici 15. maja

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je minuli teden spremenila in dopolnila sklep o izvajanju javne službe “upravljanje določenih javnih parkirišč” št. 371-561/2015. Sklep je dopolnjen z dodatnima parkiriščema na Ulici 15. maja v Kopru.

Javna služba se na obeh parkiriščih izvaja 24 ur na dan, vse dni v letu. Višina parkirnine, ki jo uporabniki plačujejo za uporabo parkirišč je sledeča:

  • za parkiranje do 2 uri – brezplačno
  • za parkiranje do 4 ure – 1,00 EUR
  • za 24-urno parkiranje – 2,00 EUR

Na delu parkirišča pod deteljico, ki je dostopno iz cestnega priključka v neposredni bližini mosta čez strugo reke Badaševice (rdeča barva), parkiranje s splošnim abonmajem ni možno. Na tem delu parkirišča velja režim, ki je v Mestni občini Koper novost. Del parkirišča je namreč namenjen izključno parkiranju bivalnih vozil in kombiniranih in tovornih vozil do 3,5 tone skupne mase. Ostali del parkirišča je namenjen parkiranju osebnih vozil s plačano parkirnino po ceniku.

Parkirni abonmaji za bivalna, tovorna in kombinirana vozila so na voljo občanom s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper. V primeru kombiniranih in tovornih vozil mora biti vozilo v lasti in uporabi pravnih subjektov, ki izvajajo registrirano dejavnost s sedežem na območju Mestne občine Koper. Cena abonmaja je 20,00 EUR na mesec. Imetniki abonmaja za kombinirana in tovorna vozila imajo tudi posebno ugodnost. Poleg abonmaja lahko za ceno 2,00 EUR pridobijo še posebni abonma, ki na tem delu parkirišča omogoča parkiranje enega osebega vozila. Posebni abonma se bo tako izdal za dve vozili in bosta na njemu navedeni tudi dve registrski številki. Istočasno parkiranje obeh vozil z registrskimi številkami, ki sta navedeni na abonmaju, ni mogoče.

Na delu parkirišča, ki se nahaja pod priključnim krakom hitre ceste Škofije – Koper v smeri Ljubljane (modra barva), je dovoljeno parkiranje s splošnim mesečnim abonmajem. Cenik parkiranja je enak kot na drugem delu parkirišča, rezervacija parkirnih prostorov pa ni mogoča.

Nakup abonmaja je že možen na našem prodajnem mestu na mestni tržnici v Kopru (Pristaniška ulica 2). Urnik prodajnega mesta je od ponedeljka do petka od 6. do 18. ure.