DomovNaši krajiOdprte prijave za Županovo vino in oljčno olje

Odprte prijave za Županovo vino in oljčno olje

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje. Čas za prijavo se izteče 8. januarja 2020.

Natečaja, na katera se lahko prijavijo lokalni vinarji oziroma oljkarji, sta objavljena na uradni občinski spletni strani www.koper.si, rok za prijavo pa je 8. januar 2020.

Na natečaj za Županovo oljčno olje se lahko prijavijo pridelovalci s stalnim bivališčem v Mestni občini Koper. Vsak prijavitelj lahko na natečaj prijavi največ tri vzorce ekstra deviškega oljčnega olja, pridelanega v okolišu slovenske Istre. Prav tako se na natečaj za Županovo vino lahko prijavijo pridelovalci, ki imajo stalno bivališče v Mestni občini Koper, grozdje  oziroma vino pa mora biti iz okoliša slovenska Istra. Na natečaj lahko prijavijo po največ tri vzorce vina sorte malvazija in refošk.

Strokovna komisija bo najboljše vino in oljčno olje, ki bosta prejela laskavi naziv Županovo vino in Županovo oljčno olje 2020, razglasila konec januarja 2020 na zaključni prireditvi.

Zmagovalna vina in oljčna olja, ki se ponašajo z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje, občini odlično služijo v protokolarne in promocijske namene. Občina bo od zmagovalcev tudi v prihodnjem letu odkupila dogovorjeno količino ustekleničenega vina in olja.

Podrobnosti o odkupnih cenah in količinah oljčnega olja so razvidne iz natečaja, ki je objavljen tukaj.

Natečaj za županovo vino pa je objavljen tukaj.

Aktualni nosilec naslova Županovo vino 2019 je Malvazija 2017 Santomas, nosilec naslova Županovo oljčno olje 2019 pa je oljčno olje Janka Bočaja Stara Kortina Cuvée 2018.

Sodelovanje na natečaju za županovo vino in oljčno olje je za pridelovalce tudi odlična priložnost za dodatno promocijo. Mestna občina Koper bo namreč zmagovalce natečajev še dodatno podprla pri promocijskih aktivnostih. Med drugim bo zmagovalcem omogočila izdelavo profesionalnega promocijskega video spota in profesionalnih fotografij, ki bodo obenem služile promociji vinarstva in oljkarstva turistične destinacije Koper, sodelujočim na natečaju za Županovo oljčno olje 2020, katerih vzorci ekstra deviškega oljčnega olja bodo dosegli zadostno število točk na mednarodnem tekmovanju Flos Olei 2021 za vključitev v vodnik, pa bo občina krila tudi strošek prijave za en vzorec oljčnega olja.

Sicer sta zmagovalno vino in oljčno olje v prazničnem času lahko odlično darilo tako za vaše najbližje kot tudi za poslovne partnerje. Zmagovalna vina in olja so na prodaj v TIC-u v Pretorski palači, sicer pa sta širši javnosti dostopna tudi v prodajalni Vinske fontane v Marezigah.

Vsi zainteresirani za sodelovanje na natečaju se za dodatne informacije lahko obrnejo na Turistično organizacijo Koper.

Foto: Jaka Ivančič, Jaka Jeraša