DomovNaši krajiNov vozni red na linijah 5 in 6

Nov vozni red na linijah 5 in 6

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z jutrišnjim dnem se obetajo spremembe proge na avtobusnih linijah 5 in 6, ki iz Kopra peljeta v Žusterno in na Markovec. Progi bosta na Markovec po novem speljani po ulici Vena Pilona, s čimer bo razbremenjena ulica Dolga Reber v Žusterni.

Spremembo prog dveh avtobusnih linij smo na našem portalu napovedali že pred dnevi,  ko smo tudi zapisali, da so odločitvi botrovale nove prometne razmere na obalni cesti med Koprom in Izolo. Kot smo takrat pojasnili, je največja novost, ki jo sprememba predvideva ta, da avtobus po novem ne bo več vozil po ulici Dolga Reber, temveč bo preusmerjen na ulico Vena Pilona in naprej na Krožno cesto na Markovcu, kar pomeni tudi uvedbo dveh novih avtobusnih postaj, in sicer ob podhodu v Semedeli in pri osnovni šoli Antona Ukmarja, ukinjata pa se postajališči na Dolgi Reber.

Zaradi tega bo prišlo tudi do spremembe voznih redov, ki bodo stopili v veljavo z jutrišnjim dnem (3.8.). Za lažjo prilagoditev na nove razmere objavljamo nov vozni red za linijo 5 in linijo 6 (klikni na povezavo). 

Ob tem naj povemo še, da je sprememba začasne narave, gre namreč za takojšnje reševanje problematike ozke ter strme ulice Dolga Reber. Občina bo do novega šolskega leta skupaj s prevoznikom in krajevno skupnostjo poiskala alternativno rešitev, ki bo najbolj optimalna in bo krajanom Žusterne ter Markovca zagotavljala direkten avtobusni prevoz v in iz centra mesta Koper.

Sprememba avtobusnih linij za Markovec in Žusterno