Nova rektorica Univerze na Primorskem zaprisegla in prevzela rektorske časti in dolžnosti

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

S simbolično predajo rektorske insignije je prof. dr. Dragan Marušič po osemletnem vodenju Univerze na Primorskem predal rektorske časti in dolžnosti novoizvoljeni rektorici prof. dr. Klavdiji Kutnar.

»Kot rektorica Univerze na Primorskem sprejemam rektorsko ovratnico, ki bo prehajala od rektorja do rektorja kot simbolna zaveza univerzi. S tem dejanjem se tudi obvezujem, da bom s svojim znanjem in izkušnjami, odgovornostjo in vestjo skrbela za kakovost, ustvarjalni preboj in ugled njenega izobraževanja, znanstvenega in umetniškega dela,« je povedala rektorica prof. dr. Klavdija Kutnar ob včerajšnji slovesni inavguraciji v dvorani sv. Frančiška Kopru.

Njeno delovanje na primorski univerzi sega v leto njene ustanovitve 2003, pet let kasneje pa je kot prva doktorirala na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Po enajstih letih povezanosti s primorsko univerzo je spoznala prednosti, ki jih ta akademska skupnost lahko izkoristi za nadaljnje uspešno povezovanje z elitnimi izobraževalno-raziskovalnimi institucijami po svetu.

Poglavitni cilji novega vodstva univerze so pridobiti vsaj en projekt Evropskega raziskovalnega sveta, okrepiti Svet zaupnikov in Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem za razširitev dostopnosti univerze širšemu okolju ter povečati delež v sredstvih za visokošolsko izobraževanje in raziskovanje ter s tem finančno in infrastrukturno utrditi univerzo.

Vodstveno ekipo poleg rektorice sestavljajo štirje prorektorji, in sicer prorektor za študijske zadeve izr. prof. dr. Darjo Felda, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo prof. dr. Štefko Miklavič, prorektor za ekonomiko in finance prof. dr. Rok Strašek in prorektor za internacionalizacijo dr. David B. DeVallance. Glavni tajnik univerze je dr. Boštjan Frelih.