DomovNaši krajiNove pridobitve za krajane Brezovice

Nove pridobitve za krajane Brezovice

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so krajanke in krajani Krajevne skupnosti Gradin v Brezovici proslavili odprtje nove trgovine, gostilne in počastili na novo pridobljen defibrilator. Odprtja sta se udeležila tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič in podžupan Peter Bolčič.

“V Mestni občini Koper smo želje in potrebe krajevne skupnosti razumeli in z veseljem pristopili k projektu prenove prostorov. /…/ Dom krajanov  v Brezovici že vrsto let predstavlja stičišče družabnega dogajanja in kot vezni člen povezuje vse generacije v krajevni skupnosti,” je ob odprtju povedal podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič. Foto: ekoper.si

“Brezovica, ki jo bogati prekrasna lega v samem osrčju Istre, je od mesta Koper in drugih večjih trgovskih središč najbolj oddaljena, z druge strani pa omejena z mejo, zato je še toliko bolj pomembno, da se prav vam, spoštovanim krajankam in krajanom, s pridobitvijo nove trgovine in gostinskega objekta, omogoči lažjo dostopnost do osnovnih življenjskih potrebščin, hkrati pa bo prostor še naprej služil druženju in tkanju prijateljskih vezi,” je še dodal.

Poleg trgovine Agraria in gostilne, so krajani pridobili tudi nov defibrilator. V letošnjem letu je namreč Rdeči križ Koper po pooblastilu Mestne občine Koper pričel z vzpostavljanjem mreže avtomatskih defribliratorjev na celotnem območju koprske občine.

Sredstva za nakup defibrilatorjev smo zagotovili v letošnjem proračunu in jih tako v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Koper letos namestili, poleg tu v Brezovici, še v krajevnih skupnostih Podgorje in Šmarje ter v Prostovoljnih gasilskih društvih Krkavče in Dekani. Ko gre za življenje, sta izredno pomembna čim krajši čas ter pravilno ukrepanje, zato bo tudi ta nova pridobitev pripomogla k višji ravni varnosti in kakovosti življenja,” je poudaril koprski podžupan in se ob tem zahvalil Območnemu združenju Rdečega križa Koper, gospe Ireni Sirotič in vsem prostovoljcem, ki sodelujejo pri vzpostavljanju mreže defibrilatorjev in ozaveščanju o tem, kako jih uporabljati. Tako so tudi včeraj prostovoljci prikazali potek oživljanja ob pomoči defibrilatorja.

Poleg župana in podžupana Mestne občine Koper so nove pridobitve v Brezovici počastili tudi predsednik Krajevne skupnosti Gradin Miro Kocjančič, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Koper Irena Sirotič in direktor Agrarie Koper Robert Fakin, ki so se ob tej priložnosti zahvalili vsem, ki so pripomogli k temu, da se bodo krajani še naprej lahko družili, predvsem pa imeli na voljo vse potrebščine na enem mestu. Veliko zahvalo so namenili tudi Mestni občini Koper, ki je pristopila k projektu prenove prostorov.