DomovNaši krajiTudi CMK vstopa v praznični december

Tudi CMK vstopa v praznični december

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru mladih Koper niti v tem tednu ne bo manjkalo dogodkov za vse generacije in okuse. 

Tokratni teden v Centru mladih Koper pričenjajo z izidom 18 številke CMK magazina, v katerem si lahko preberete zanimiv intervju z glasbeno skupino Koala Voice, izveste vse česar še niste vedeli o stresu in še mnogo drugega. Prelistajte ga TUKAJ.

Poleg tega je ponedeljek tudi čas za telovadbo, ki jo v centru mladih prirejajo ob 19. uri, telovadba pa bo ob isti uri na sporedu tudi v sredo, 29. novembra. 

Novoletno okraševanje, koncert, filmi, debate…

Torek je rezerviran za brezplačna psihosocialna terapevtska svetovanja za mlade in družabne večere, kjer se lahko sproščate ob igri biljarda, kalčeta, pikada… Ob 13. uri ne zamudite predstavitve geocoachinga – udeležite se Geolova v Kopru.

Pri geolovu s pomočjo mobitela ali druge GPS naprave iščemo zaklade, ki se nahajajo na določenih lokacijah. V Sloveniji se je aktivnost prvič pojavila v letu 2001, število udeležencev pa se vsako leto povečuje. Aktivnost je brezplačna in se ji lahko pridruži vsakdo, ki ima primeren GPS sprejemnik. Te točke so po navadi postavljene na krajih, ki so nekaj posebnega, to so lahko lepi razgledi, skriti kotički mesta, zanimive hiše, ulice … Geolov je zanimiv, ker lahko vsak najde nekaj zase.

V sredo se nadaljuje debatni dogodek Seks v mestu Koper. Tudi tokrat bodo razbijali tabu teme, kot so: komunikacija med spolnimi partnerji, spolne usmerjenosti, gender, parafilije, spolne težave…

V četrtek se ob 17. uri pričenja zaključna prireditev natečaja Startup Koper – Capodistria, na kateri bodo prijavljene ekipe komisiji in drugim prisotnim predstavile svoje rešitve zastavljenih podjetniških izzivov. Po predstavitvah bodo člani komisije nastope ocenili in razglasili najboljše. Za glasbeni vložek na dogodku pa bo poskrbela Tinkara Kovač.

Vstop v pravljični december bodo v petek v centru mladih pozdravili z delavnico novoletnega okraševanja, na kateri se bodo udeleženci naučili, kako na enostaven in inovativen način izdelati unikatne novoletne okraske, hkrati pa bodo pomagali okrasiti prostore na Gregorčičevi 4. Tokratni petkov večer pa se v CMK-ju nadaljuje s filmskimi večeri mladih filmskih ustvarjalcev – Garažna montaža #06. Po predvajanju sledi tudi pogovor z ustvarjalci.

Teden centra mladih bo v soboto, 2. decembra, zaokrožil koncert raperja N’toka, ki zase pravi, da je zgolj navaden državljan in nič več. Nase je najprej opozoril kot dvakratni zmagovalec slovenskega državnega prvenstva v freestyle rapu, sčasoma pa je razvil široko paleto glasbenih izrazov. Eden najvidnejših predstavnikov domačega alter rapa je CMK s svojim DJ setom razgibaval že lanskega junija na festivalu Burja, sedaj pa je končno napočil čas, da Kopru predstavi svoj novi album “Emirates”.

Se vidimo v Centru mladih Koper!