DomovNaši krajiKrajevna skupnost Škofije praznuje krajevni praznik

Krajevna skupnost Škofije praznuje krajevni praznik

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos je že 76 let od 1. decembra 1941, ko   je bil v hiši Jožeta Jamška na Plavjah  ustanovljen prvi odbor OF v slovenski Istri. Med ustanovitelji je bil tudi Oskar Kovačič, po katerem nosi ime osnovna šola na Škofijah. Tako bo v soboto, 2. decembra Krajevna skupnost Škofije obeležila krajevni praznik. Za udeležence bosta organizirana pohod in koncert “S pesmijo na Škofijah”.

Vsi pohodniki se boste ob 9. uri zbrali pri spomeniku NOB na Spodnjih Škofijah in krenili proti Ubarcem, kjer vas čaka prvi postanek, sledil bo še postanek na Badihi in na Plavjah, kjer se boste poklonili prvemu odboru OF v slovenski Istri. Pohod se bo zaključil predvidoma ob 12.30 uri, in sicer v avli zadružnega doma na Sp. Škofijah.

Že ob 19. uri pa bo sledil koncert “S pesmijo na Škofijah”, kjer bodo navzoče pozdravili tudi praporščaki. Sledila bo podelitev krajevnih priznanj in nastop pevskega zbora Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije. Zagotovo pa vas bosta zabavala tudi nastopa Draga Misleja – Mefa in Tržaškega pevskega zbora Pinko Tomažič s skupinama Dirty fingers in Ovce.