DomovNaši krajiNovi prostori za Osnovno šolo Šmarje

Novi prostori za Osnovno šolo Šmarje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Osnovni šoli Šmarje se bo gradilo. Že prihodnje šolsko leto bodo otroci in učitelji namreč bogatejši za prizidek z dodatnimi prostori, ki se bodo zgradili ob trenutni šolski stavbi. Ponudbe izvajalcev del na Mestni občini Koper pričakujejo še vse do 16. novembra.

Koprska občina je za dozidavo prizidka v letošnjem proračunu zagotovila skoraj 1,4 milijona evrov. Z gradnjo naj bi se pričelo v januarju 2018, zaključek del pa pričakujejo že v juliju.

Kot navajajo, bodo na približno 700 kvadratnih metrih zgradili štiri dodatne učilnice z garderobami, kabineti in sanitarijami. Poleg osnovne šole v Šmarjah pa se bo s prizidkom dodatnih prostorov razveselil tudi vrtec v Šmarjah, ki bo bogatejši za igralnico. Igralnica bo tako namenjena skupini starejših otrok, ki bodo poleg igralnice dobili tudi dostop do pokrite terase, novo garderobo, umivalnico in sanitarije.

Otroci osnovne šole Šmarje se bodo razveselili novih prostorov. Foto: arhiv eKoper

Z novim prizidkom bo šola postala tudi gibalno oviranim prijazna šola, saj bodo na Mestni občini Koper zagotovili postavitev dvigala. Za potrebe izgradnje prizidka bodo porušili le dotrajano hišo v bližini šole, ki jo je občina odkupila že pred časom, sicer pa večji gradbeni posegi v okolico in že obstoječo šolo niso predvideni.

Kot nam je povedal ravnatelj osnovne šole Šmarje Edi Glavina, bodo že z naslednjim šolskim letom v vrtec vpisali 22 otrok, štiri učilnice, ki jih bodo pridobili s prizidkom, pa bodo gostile kar 96 otrok. Poleg tega izgradnja prizidka in s tem povečanje števila otrok, ki obiskujejo šolo v Šmarjah, prinaša tudi štiri nove zaposlitve (dve vzgojiteljici in dve učiteljici).