DomovNaši krajiV pričakovanju Martinovanj

V pričakovanju Martinovanj

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Mestni občini Koper nas prihodnji teden čaka kar nekaj prireditev, ki bodo namenjene čaščenju in okušanju mladega vina.

Osrednje prizorišče Martinovanja v Mestni občini Koper bo letos v šotoru na parkirišču pri stadionu Bonifika, kjer bo med četrtkom in soboto 20. Martinovanje v Kopru. Slednje se bo začelo v četrtek, 9. novembra, ob 16. uri z degustacijo vin istrskih vinogradnikov, čemur bo sledilo kronanje nove vinske kraljice slovenske Istre ob spremljavi pihalnega orkestra, večer pa bo popestrila zabava z Žavbi bandom in Mambo Kingsi.

20. Martinovanje v Kopru se bo začelo v četrtek, 9. novembra, ob 16. uri z degustacijo vin istrskih vinogradnikov, čemur bo sledilo kronanje nove vinske kraljice slovenske Istre ob spremljavi pihalnega orkestra, večer pa bo popestrila zabava z Žavbi bandom in Mambo Kingsi. Foto: arhiv ekoper.si

V petek, 10. novembra, boste šotor lahko obiskali že od 12. ure dalje, med 16. in 18. uro boste znova lahko degustirali vina istrskih vinogradnikov, zvečer pa se zabavali v ritmih Tria Teci Teci in Gedore. Tudi v soboto, 11. novembra, se bodo vrata šotora odprla že ob 12. uri, ob 18.30 bo na sporedu krst mladega vina s kraljem refoška, zvečer pa zabava v družbi klape Capris in skupine Tequila.

Med 10. in 12. novembrom ste vabljeni tudi na Martinjo v Marezige, ki bo v marežganski kanavi tudi letos postregla z odličnim vinom, domačo kulinariko in spremljevalnim programom, 11. in 12. novembra bo Martinja tudi v Kubedu, v petek, 10. novembra, pa bodo Martinovanje pripravili tudi na Škofijah.