DomovNaši krajiNovi vozili za gasilce iz Hrvatinov

Novi vozili za gasilce iz Hrvatinov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljno gasilsko društvo Hrvatini je od sobote tudi uradno bogatejše za dve novi vozili – vozilo za gašenje gozdnih požarov in kombinirano vozilo za prevoz moštva, ki bosta pripomogli, da bodo gasilci svoje poslanstvo opravljali še bolj učinkovito in vestno.

Gre za večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov in kombinirano vozilo za prevoz moštva, ki ju je v večji meri financirala Mestna občina Koper, del sredstev pa je prispevala tudi Občina Ankaran.  Operativno območje PGD Hrvatini namreč poleg Hrvatinov in dela Škofij, pokriva tudi celotno območje ankaranske občine.

Ključe vozil sta poveljniku PGD Hrvatini Saši Birsi predala koprska podžupanja Jasna Softič in župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik, ki sta ob tem zbranim namenila tudi nekaj besed.

»Gasilke in gasilci imate poseben čut za pomoč, ki ga bomo s sredstvi in pomočjo pri nabavi opreme v Mestni občini Koper poskušali še okrepiti,« je gasilcem podporo obljubila koprska požupanja Jasna Softić, ob tem pa dejala, da so prav oni tisti, ki s svojim neutrudnim in vestnim delom ter predanostjo vsakodnevno skrbijo, da so naša življenja bolj prijetna, kakovostna in varna.

Na sobotni slovesnosti je predsednica PGD Hrvatini Leonida Kramar predstavnikoma občin predala tudi spominsko paketo za podporo pri delovanju društva.