DomovNaši krajiNovo igrišče na Gucih predano v uporabo

Novo igrišče na Gucih predano v uporabo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotnega slovesnega odprtja otroškega igrišča v Gucih so se še najbolj razveselili najmlajši prebivalci te vasice, osebnega zadovoljstva pa ni skrival niti koprski župan Boris Popovič, ki se je pridružil dogodku.

Nisem pričakoval tako tople dobrodošlice, zato najprej iskrena hvala vsem vam. V Mestni občini Koper smo in stalno realiziramo dosti pomembnih projektov, ki so veliko večji od tega, ampak to ne pomeni, da je novo otroško igrišče v Gucih kaj manj pomembno. Igrišče je dokaz sodelovanja in pozitivnega dialoga med lokalno skupnostjo in vami krajani, ki ste prišli do nas z idejo in pobudo o postavitvi varne točke za igro otrok. Ko smo enkrat našli primerno površino, so dela hitro stekla, tudi z vašo pomočjo,“ je v pozdravnem nagovoru dejal koprski župan Boris Popovič.

“Igrišče je dokaz sodelovanja in pozitivnega dialoga med lokalno skupnostjo in vami krajani, ki ste prišli do nas z idejo in pobudo o postavitvi varne točke za igro otrok,” je ob odprtju igrišča dejal koprski župan Boris Popovič. Foto: Vojko Rotar

Novo igrišče se nahaja na najbolj strmem, novejšem delu vasi Guci, kjer živi veliko družin z majhnimi otroki. Ti se bodo odslej lahko igrali znotraj ograjenega igrišča oz. varnega okolja, kjer bo možno igrati nogomet, odbojko ali badbinton. Nova pridobitev, namenjena tako otrokom kot tudi odraslim, bo poleg varne igre omogočala tudi druženje na prostem.

Za umestitev igrišča se je naredil izkop na javni površini ob glavni cesti, nova površina pa je bila izdelana izključno iz materiala, ki je nastal pri odkopu. Območje igrišča je ograjeno in zaščiteno s podpornimi zidovi iz betonskih kock, ki bodo preprečili rušenje brežin. Ob igrišču so bila urejene tudi dodatne površine za parkiranje osebnih vozil.

Nad igriščem so navdušeni tudi starši otrok, ki so ob sobotnem odprtju dejali, da novo igrišče ni pomembno samo z vidika zagotavljanja varne igre, temveč tudi zaradi tega, ker bo otroke zvabilo na prosto in jih oddaljilo od tablic ali računalnikov.