DomovNaši krajiSladka Istra: Do jutri se lahko prijavite na sladke natečaje

Sladka Istra: Do jutri se lahko prijavite na sladke natečaje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Do jutri, 6. junija se lahko prijavite na strokovne natečaje za Naj torto Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Muškat Sladke Istre za leto 2017.

Ocenjevanje za Naj torto Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Muškat Sladke Istre za leto 2017 bo namreč že ta konec tedna. Torte in sladice bo strokovna komisija ocenjevala ta četrtek, 8. junija, ocenjevanje muškatov pa bo ta petek, 9. junija.

Organizatorji Sladke Istre so s sladkimi natečaji letos nekoliko pohiteli in jih za razliko od prejšnjih let, ko se je natečaje izvajalo septembra, premaknili na mesec junij. S tem bi radi sodelujoče na natečajih spodbudili, da v svoje mojstrovine vključijo drugačne sezonske sestavine, tako lahko pričakujemo, da bodo letošnje torte in sladice na natečajih bogatili okusi češenj, jagod, marelic, breskev in drugih pridelkov, značilnih za ta čas.

Na natečaje se je možno prijaviti do jutri, 6. junija, do 12. ure prek spletnega obrazca na spletni strani www.sladka-istra.si  oziroma na tej povezavi. Za vse dodatne informacije lahko ponudniki pišejo na info@sladka-istra.si ali pokličejo na 031/356-480.

Sicer pa bo zmagovalne torte, sladice in muškate poleg ostalih sladkih dobrot mogoče okusiti na sami prireditvi Sladka Istra 2017, ki velja za največji slovenski festival sladic in sladkih izdelkov. Sladka Istra bo letos v osrčju Kopra 23. in 24. septembra. Vsi, ki bi se na prireditev želeli prijaviti kot ponudniki, pa to lahko storijo najkasneje do 31. julija 2017.