DomovNaši krajiV Kopru pretekli 10 krogov za 10 nasmehov

V Kopru pretekli 10 krogov za 10 nasmehov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski Atletski stadion ŠRC Bonifika je v petek gostili enega največjih športno humanitarnih projektov v Sloveniji, 10 krogov za 10 nasmehov, ki se odvija v 10 različnih mestih po državi, kjer se zbrana sredstva namenijo 10 pomoči potrebnim družinam ali posameznikov.

Kljub imenu dogodka, dolžina ali trajanje teka v tem humanitarnem projektu nista opredeljena. Gre za rekreativni izziv in dobrovoljno gesto vsakega udeleženca, ki z udeležbo prispeva tudi prostovoljno donacijo. 10 nasmehov predstavlja 10 posameznikov ali družin, katerim se nameni 100 odstotkov vseh zbranih sredstev.

V petek zbrana sredstva bodo tako v celoti namenjena šolanju mladega fanta iz okolice Kopra, ki živi v izredno težki družinski realnosti.

Posebnost dogodka je pretečena maratonska razdalja 42 kilometrov, ki jo je v petek v Kopru pretekel lokalni marataonec, novinar in promotor športa Branko Vrabec.

Dogodek organizira Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give UP, ki se vsakodnevno trudi pomagati ljudem na socialnem dnu, prav tako pa pomagati invalidnim osebam do lažjega in boljšega jutri.