DomovNaši krajiNovost Čudolandije: drsanje tik ob morju

Novost Čudolandije: drsanje tik ob morju

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj pozno popoldne je v Kopru zaživelo drsališče tik ob morju. Čez teden dni pa bo Mestna občina Koper odprla tudi drsališče na Titovem trgu.

Koprska dežela čarobnih lučk – Čudolandija je od včeraj bogatejša tudi za drsališče ob morju. Kot je ob odprtju drsališča povedal prvi mož Mestne občine Koper, župan Boris Popovič, je drsališče le korak od morja redkost, zato se moramo še toliko bolj veseliti dejstva, da tako drsališče premoremo v našem mestu. »Čudolandija nam prinaša dva med sabo povezana drsališča ob morju, že prihodnji teden pa bomo odprli tudi drsališče na Titovem trgu. Vse to nam daje razlog, da gremo ven iz hiš in se družimo v krogu naših najdražjih, še zlasti otrok«, je dejal župan.

Župan Boris Popovič: ” Čudolandija nam daje razlog, da gremo ven iz hiš in se družimo v krogu naših najdražjih.” Foto: Matia Ščukovt

Drsališče ob morju bo obratovalo vse dni v tednu. Od ponedeljka do četrtka med 12. in 20. uro, ob petkih in sobotah med 10. in 23. uro ter ob nedeljah med 10. in 20. uro. Ob določenih prazničnih in predprazničnih dneh pa bo drsališče obratovalo po posebnem, podaljšanem urniku.

Za drsanje tik ob morju boste po promocijski ceni odšteli 1 evro, prav tako vas bo 1 evro stala izposoja drsalk. Otroci do 6 leta starosti v spremstvu odrasle osebe bodo tudi letos drsali brezplačno.

Posebnost letošnjega drsališča je v primerjavi z lanskoletnim njegova velikost in razgibanost. Drsališče je namreč sestavljeno iz dveh ledenih površin (ena se nahaja na trgu ob Upravi za pomorstvo, druga na mandraču), ki sta povezani z drsalno potjo. Prav gotovo pa bodo letos piko na i drsanju ob morju dodali tudi čarobna atmosfera Čudolandije in spremljajoča gostinska ponudba. V bližnjih hiškah, ki bodo obratovale sočasno z drsališčem, se boste namreč lahko okrepčali z različnimi toplimi napitki, sladkimi dobrotami in drugimi prigrizki oziroma jedmi.

Včerajšnje odprtje drsališča so popestrile plesalke plesne šole Petra in drsalke Drsalnega kluba Kranj, veliko zanimanja pa je požela tudi vožnja s kočijo po Pristaniški ulici.

Že prihodnji teden pa bo zaživelo tudi drsališče na Titovem trgu, ki ga v teh dneh že postavljajo na trg. Odprtje drsališča na trgu bo prihodnji četrtek, 6. decembra, ob 17. uri, ko bo Koper obiskal tudi Miklavž, sočasno pa bo trg osvetlila tudi božično-novoletna jelka.

Čarobno dogajanje v Kopru se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. To soboto ne zamudite koncert En big band-a En veseli december v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, 6. decembra pa bo Koper obiskal Miklavž, odprli bodo drsališče na Titovem trgu in trg bo osvetlila božično-novoletna jelka. Praznično vzdušje boste občutili tudi na Carpacciovem trgu, kjer bo med 6. in 8. decembrom Miklavžev sejem. Na skoraj 40 stojnicah boste lahko izbirali pozornosti za vaše najbližje.

Sicer pa si podrobnejši program Čudolandije lahko pogledate na spletni strani www.cudolandija.si in v koledarju prireditev, ki je dostopen v koprskem TIC-u v Pretorski palači.