DomovNaši krajiO protokolu na prireditvah in pomorskem potniškem turizmu

O protokolu na prireditvah in pomorskem potniškem turizmu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo prihodnji ponedeljek, 26. junija, organizirala zadnje izobraževanje za organizatorje prireditev.

Kot je znano, je Mestna občina Koper v letošnjem letu na podlagi lastnih ugotovitev kot posledice analize stanja in na pobudo turističnih društev, ki delujejo na območju občine, ter ostalih organizatorjev prireditev na podeželju, zasnovala projekt in aktivnosti, skozi katere organizatorjem prireditev nudi ustrezna znanja in kompetence za kakovostno izvedbo in nadgradnjo prireditev.

Skupaj ohranjajmo tradicijo. Foto: Vojko Rotar

Da bi dvignili kakovost, predvsem pa ohranili pristnost prireditev na podeželju, so v minulih mesecih organizirali sklop izobraževanj, na katerih so organizatorje prireditev, v sodelovanju s strokovnjaki z različnih področij, podučili o ohranjanju avtohtonih prvin na prireditvah, sodobnih trendih v turizmu,  o primerih dobrih praks trženja destinacij skozi prireditve, o promociji prireditev in drugih uporabnih temah.

Prihodnji ponedeljek, 26. junija, ob 17. uri, pa bodo v Pretorski palači organizatorjem prireditev predstavili osnove in pomen protokola na prireditvah ter pomorski potniški turizem v Kopru, saj so tudi turisti s potniških ladij tisti, ki že zdaj obiskujejo zeleno podeželje naše občine, v prihodnje pa bi lahko postali tudi aktivnejši obiskovalci prireditev na podeželju.  

Potniški turizem teno povezan tudi z zaledjem. Foto: arhiv ekoper.si

Tudi to izobraževanje, ki bo zadnje v nizu, bo brezplačno, nanj se lahko prijavite prek elektronskega naslova turizem@koper.si vse do ponedeljka, 26. junija, do 12. ure.