DomovNaši krajiOb mednarodnem dnevu žensk ŠOUP pripravil presenečenje

Ob mednarodnem dnevu žensk ŠOUP pripravil presenečenje

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so danes delili rdeče nageljne, s katerimi so obeležili mednarodni dan žensk in polepšali dopoldan študentkam Univerze na Primorskem.

Na ŠOUP želijo opozoriti, da boj za enakopravnost nikakor ni končan. Ženske so v preteklosti bile izjemno pomembne bitke, ki so prinesle povečanje enakopravnosti, vendar pa njihov boj še zdaleč ni dosegel vseh želenih ciljev. Na neenakopravni položaj žensk, tudi znotraj Univerze na Primorskem in akademskega prostora, opozarjajo tudi na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem. Podpirajo enakopraven položaj žensk v znanosti in na vseh drugih družbenih področjih. Današnja delitev nageljnov je zgolj simbolno dejanje, s katerim želijo opozoriti na pomen današnjega praznika.

»Ženske smo še vedno najmanj plačana delovna sila, če pogledamo celotni svet. Ponekod na zahodu se krepijo nekatere politike, ki želijo zmanjševati že pridobljene pravice žensk. Ne smemo pozabiti, da je bil naš boj za pridobitev volilne pravice in nekaterih drugih pravic izjemno zahteven. Zmanjševanje teh pravic je nedopustno. Želela bi si, da kot družba spodbujamo enakopravnost med spoloma ter medsebojno spoštovanje. Vsem ženskam želim sporočiti, da si zaslužimo neizmerno spoštovanje za boj, ki smo ga bile v preteklosti. Ta boj pa nikakor ni končan,« je ob današnjem dnevu poudarila Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.

Foto: ŠOUP