DomovNoviceOdprte so prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Odprte so prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po dveh letih koronskega premora se vrača MTB Slavnik, največji rekreativni gorsko kolesarski maraton pri nas. V nedeljo, 8. maja, vas Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina vabita na gorsko kolesarsko preizkušnjo v neokrnjeno naravo pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja, kjer se bo mogoče pomeriti na treh različno dolgih progah ter družinski trasi. Prijave  sprejemajo na spletni strani vse do torka, 26. aprila.

»V Kolesarskem društvu Raketa letos zares nestrpno pričakujemo MTB Slavnik 2022. Potem ko nam je dva vzela korona, se še posebej veselimo našega največjega gorsko kolesarskega dogodka. Trem trasam, 29, 50 in 81 km, tudi letos dodajamo družinsko dogodivščino na 9 km,« pojasnjuje Goran Sambt, predstavnik Kolesarskega društva Raketa. Udeleženci tekmovanj na 50-kilometrski in 81-kilometrski trasi se bodo na gorskem cilju potegovali tudi za naziv kralja in kraljice Slavnika, prizorišče bo ponujalo pestro dogajanje za udeležence in obiskovalce, z mini poligonom MTB, odrskim programom in podelitvijo priznanj najboljšim. Dogajanje se bo začelo že na predvečer MTB Slavnik, in sicer 7. maja s Pasta party zabavo in predstavitvijo partnerjev.

Organizator vse udeležence vabi, naj izkoristijo možnost ugodnejših zgodnjih prijav, ki jih zagotavljajo za prvih 150 prijavljenih. Vse podrobnosti o dogodku in prijave so na voljo tukaj.

Za dodatne informacije je na voljo Goran Sambt iz Kolesarskega društva Raketa, na elektronskem naslovu info@mtbslavnik.si in telefonski številki 041 340 543.

Športno obarvan dogodek MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori PGD Materija in Mestne občine Koper ter sponzorjev Hotel Admiral Kozina, Dacia Duster Trgo ABC in Hervis.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa