DomovNaši krajiRazstava plakatov Vsi povezani za promocijo ustrezne rabe zaslonov in varne uporabe interneta

Razstava plakatov Vsi povezani za promocijo ustrezne rabe zaslonov in varne uporabe interneta

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Občina Piran skupaj z Občino Izola, Mestno občino Koper in Občino Ankaran nadaljuje aktivnosti za promocijo ustrezne rabe zaslonov in varne uporabe interneta med mladostniki. V lanskem letu je Občina Piran skupaj z javnimi vrtci začela ozaveščanje staršev in strokovnih delavcev o Smernicah za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih, ki so jih sprejeli slovenski pediatri. Letos nadaljujejo z aktivnostmi, kjer ob praznovanju 10. obletnice ustanovitve organizacije LogOut in 5. obletnice delovanja enote v Izoli kot prvi gostijo razstavo plakatov Vsi povezani.

Serija plakatov, podčrtana s tematiko tveganih spletnih vedenj, kot so preprečevanje zasvojenosti z zasloni, iskanje pomoči za otroke in mladostnike v primeru spletnega nasilja, predstavlja del gradiv, ki so za potrebe preventivnih aktivnosti nastale v celotnem obdobju delovanja organizacije LogOut v Izoli ob podpori sofinancerjev programa Občine Piran, Mestne občine Koper, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje.

Župan Občine Piran Đenio Zadković, ravnateljica Osnovne šole Cirila Kosmača Piran Barbara Sotošek Mrovlje, strokovni delavec LogOut-a Janez Arh, soustanovitelj LogOut-a Boris Veler in vodja Urada za družbene dejavnosti Matej Knep.

Razpršena razstava bo potekala v obdobju od marca do junija na različnih lokacijah, na začetku v občinski palači Občine Piran in v Mestni knjižnici Piran ter v knjižnici v Luciji in nato še v Mali loži Mestne občine Koper, v Centru za kulturo, šport in prireditve Izola, v osnovnih šolah Cirila Kosmača Piran, v Sečovljah, v šoli Vincenzo e Diego de Castro Piran in šoli Ankaran.

Center LogOut svojim uporabnikom omogoča individualna in skupinska srečanja. Pozornost posveča tudi vsem nevarnostim na spletu in spletnemu nasilju, promovira zdrav življenjski slog in organizira poletne tabore brez zaslonov. Poslanstvo LogOut je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije.

Župan Občine Piran Đenio Zadković je v imenu P.I.K.A. županov pozdravil poslanstvo centra in ob odprtju razstave poudaril: »Veseli me, da gostimo v naši občini razstavo Vsi povezani, s katero prispevamo k zmanjševanju spletne zasvojenosti in preprečevanju spletnega nasilja, s katerima se poleg ostalih »internetnih pasti« pogosto srečujejo številni uporabniki spleta.«

Razpršena razstava plakatov Vsi povezani bo na ogled:

7. 3. – 28. 3. 2022 v vhodni avli občinske palače Občine Piran, v Mestni knjižnici Piran in v knjižnici v Luciji,
29. 3. – 19. 4. 2022 v Mali loži Mestne občine Koper,
20. 4. – 6. 5. 2022 v Centru za kulturo, šport in prireditve Izola,
9. 5. – 30. 5. 2022 v Osnovni šoli Cirila Kosmača Piran, Osnovni šoli Sečovlje in Osnovni šoli Vincenzo e Diego de Castro Piran in
31. 5. – 22. 6. 2022 v osnovni šoli Ankaran.

Foto: Občina Piran