DomovNaši krajiObčina sanirala Kvedrovo ulico in odsek ceste do Boršta

Občina sanirala Kvedrovo ulico in odsek ceste do Boršta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Te dni so se zaključila dela na Kvedrovi ulici, ki pelje proti Splošni bolnišnici Izola. Občina je cestišče sanirala in v celoti preplastila, vožnja čez Markovec je sedaj bolj varna.

Maja so se sklenila dela na Kvedrovi ulici na Markovcu, in sicer od priključka za Semedelo 50 (ob občinski meji z Izolo) vse do semaforiziranega križišča s Cesto na Markovec in ulico Vena Pilona.

V okviru 130 tisoč evrov vredne obnove so delavci podjetja CPK odpravili manjše poškodbe na vozišču in ga v celoti preplastili, obnovili so tudi talno signalizacijo ter sanirali dele pločnika, in sicer na tistih odsekih, kjer je to bilo potrebno.

Varneje tudi do Boršta

Temeljite obnove je bila potrebna tudi cesta od Babičev proti Borštu, ki je bila še posebej v slabših vremenskih pogojih spolzka in nevarna. K njeni sanaciji je koprska občina pristopila fazno – pred leti je tako že sanirala najbolj kritične odseke, v tem letu pa je poskrbela za še dodatnih 200 metrov cestišča.

V okviru naložbe, katere vrednost je znašala dobrih 45 tisoč evrov, je občina odpravila luknje in poškodbe cestišča, sanirala in utrdila dotrajane bankine, cesto pa v zoženih delih razširila in tako zagotovila lažjo prevoznost ter izboljšala prometno varnost. Sledila je še preplastitev celotnega odseka.