DomovNaši krajiTo soboto bodo prišli na svoj račun ljubitelji triatlona

To soboto bodo prišli na svoj račun ljubitelji triatlona

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 3. junija, bo Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu se bo med 10. in 21. uro odvijala športno rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2017, z novo disciplino – olimpik triatlon (1,5km/40km/10km) in kolesarsko traso ob morju.

Organizatorji športnega dogodka ŠD 3ŠPORT poudarjajo, da je triatlon primeren za vse rekreativne športnike, ne zgolj ekstremne, zato pripravljajo tudi MALI triatlon za vsakogar, kjer bo potrebno preplavati zmernih 300 metrov, prekolesariti 10 km in preteči 2 km. Gre predvsem za tekmo s samim s seboj, dogodek pa bo odprt za vse starostne kategorije, podeljena bodo tudi priznanja MOJ PRVI triatlon.

Foto: VR

Dogodek s humanitarno noto

Letošnja novost je program za najmlajše. Na osrednjem prizorišču se bodo lahko v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v “triatlončku poganjalčku”, poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok z animacijo. Osrednje prizorišče bo dopolnjevala ponudba na stojnicah in pester spremljevalni program z najrazličnejšimi vodnimi aktivnostmi.

Dogodek bo imel tudi humanitarno noto, saj bodo organizatorji namenili 1 EUR od vsake vplačane startnine sprint triatlona v humanitarni projekt 10 krogov za 10 nasmehov društva Vztrajaj – Never Give Up, kjer bodo v 10 različnih mestih tekli za 10 družin, ki so se znašle v nezavidljivem položaju.

Foto: VR

Triatlona za pokal Istre se udeležujejo tekmovalci iz različnih držav, olimpik triatlon pa šteje tudi za slovenski triatlonski pokal, zato se 3. junija v Kopru obeta pravi športni praznik, zanimiv tudi za obiskovalce.

​Program

od 10.00 do 14.00: športni izziv – joga na supu, kajak, otroške delavnice itd.
od 11.30 do 16.30: prijave – Ukmarjev trg, Koper
ob 12.30:  AKVATLON za vsakogar
ob 13.50:  SUPER SPRINT triatlon za otroke
ob 13.50:  MALI triatlon za vsakogar
ob 14.50:  SPRINT triatlon in štafete
ob 17.00:  OLIMPIK triatlon in štafete
ob 17.45:  Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj – SUPER SPRINT, MALI in SPRINT
ob 19.45:  Pogostitev z Istrskimi dobrotami
ob 20.15:  Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj – OLIMPIK

Prijave spremljajo še danes, 31. maja 2017, do 24. ure, na spletni strani www.sd3sport.com, kjer je na voljo tudi več informacij o dogodku.

Foto: VR

Spremembe prometnega režima

Plavalni del Triatlona za pokal Istre se bo odvijal v morju, ob glavnem pomolu ob Ukmarjevem trgu, z vstopom in izstopom iz morja iz mestnega kopališča Koper. Kolesarski del bo letos potekal po novi trasi, in sicer po javnih površinah Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice, Piranske ceste, Istrske ceste ter do razcepa Ruda / Izola center po cesti Koper-Ruda Izola. Tekaška proga pa bo potekala od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti in Pristaniški ulici do Žusterne.

Čas uporabe (trajanje):

Od dne: 3.6.2017, od 12.15, do dne 3.6.2017, do 20.30, popolna zapora prometa:

Ukmarjev trg – park in cesta, Semedelska cesta do mostu, Pristaniška ulica (od 13.30) – krožišče pri koprski tržnici – zapora enosmernega pasu. Parkiranje na Ukmarjevem trgu ne bo možno od 2. junija 2017, od 14.30, do 3. junija 2017, do 22. ure.

Od dne: 3.6.2017, od 17. ure, do dne 3.6.2017, do  20.30, popolna zapora prometa:

Semedelska cesta od mostu, Pristaniška ulica (pešpot) do Žusterne

Od dne: 3.6.2017, od 13.30 ure, do dne 3.6.2017, do 19.30, popolna zapora prometa – tudi za kolesarje:

Pristaniška ulica, Piranska cesta, Istrska cesta do razcepa Ruda / Izola center po cesti Koper-Ruda Izola:

  • od krožišča pri koprski tržnici (stičišče Pristaniške in Piranske) do krožišča pri parkiriščih tržnice (stičišče Piranske in Zore Perello-Godina) – zapora obeh pasov,
  • od krožišča pri parkiriščih tržnice do krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC – zapora dveh zunanjih pasov (smer center-Semedela), promet v smeri Semedela-center bo potekal nemoteno,
  • od krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC do razcepa Ruda / Izola center (cesta Koper-Ruda Izola) – zapora obeh pasov,
  • Cesta Zore Perello Godina bo zaprta zaradi prepovedi dostopa na prizorišče – zapora dveh notranjih pasov (smer Banka Koper-center).

Organizatorji prireditve sporočajo, da bo v času sobotnega dogodka za kolesarje v smereh KOPER – IZOLA – KOPER urejen obvoz čez Markovec.