DomovNaši krajiTURISTIČNA PATRULJA: Kopru odlično tretje mesto in priznanje za najlepši razgled

TURISTIČNA PATRULJA: Kopru odlično tretje mesto in priznanje za najlepši razgled

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo nedeljo so na Dnevu zdravja in gibanja v Portorožu razglasili zmagovalce akcije zimska Turistična patrulja. Koper je osvojil tretje mesto v glasovanju za najprijaznejšo občino po izboru tujih turistov in priznanje za občino z najlepšim razgledom.

Spomnimo, da so v sklopu akcije zimska Turistična patrulja časopisa Svet24 pod drobnogled vzeli smučišča, termalna kopališča, kulturne in naravne znamenitosti ter drugo turistično ponudbo Slovenije. Med turističnimi kraji, ki so jih obiskali tuji turisti in ocenili tamkajšnjo ponudbo, se je znašel tudi Koper.

Nemško-francoski par je naše mesto označil kot lepo, čisto in prisrčno. Na podlagi njune ocene je Koper osvojil kar 86 točk od 100 in si tako prisvojil odlično tretje mesto.

Le s točko več je Koper prehitela občina Cerklje na Gorenjskem, zmagovalni naslov pa je z 91 točkami odnesla občina Bloke.

Turistična patrulja navdušena nad Koprom

Številni turisti navdušeni nad Koprom

Minulo nedeljo so na Dnevu zdravja in gibanja v Portorožu razglasili zmagovalce akcije, Koper pa je poleg tretjega mesta osvojil tudi Priznanje za občino z najlepšim razgledom. Priznanji je v imenu Mestne občine Koper prevzela svetovalka župana Jana Tolja, ki je dejala, da sta priznanji še en dokaz več, da v naši občini turizem razvijamo v pravo smer, pošalila pa se je, da je občutek še toliko bolj prijeten, če ti priznanje podelijo v osrčju Portoroža.

Sicer pa so tuji turisti nad lepotami Slovenije tudi sicer zelo navdušeni, kar nenazadnje pričajo tudi izjave številnih pomorskih potniških turistov, ki obiskujejo naše mesto. Večkrat pripomnijo, da imamo prečudovito naravo, ki jo sramežljivo skrivamo, pogosto pa so presenečeni tudi nad tukajšnjo gostoljubnostjo in  čistočo.