DomovNaši krajiOBČINSKI PRAZNIK: Koper je tudi letos praznoval z otroki na trgu

OBČINSKI PRAZNIK: Koper je tudi letos praznoval z otroki na trgu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je Titov trg preplavilo 750 otrok, ki so ob zabavnem, a hkrati poučnem programu poskrbeli za veselo in razigrano vzdušje ob prazniku Mestne občine Koper.

Tradicionalna prireditev Koper praznuje z otroki na trgu, namenjena otrokom iz vrtcev v Mestni občini Koper, se je tudi letos dogajala na slikovitem Titovem trgu, ki se nahaja v samem osrčju starega mestnega jedra. Smeh, zabava, otroška radoživost in razposajenost so zaokrožili ponedeljkovo dopoldne, ko je v družbi voditelja in animatorja Tomaža Klepača, kolesarke, učiteljice rolanja ter akrobatske skupine Dunking Devils kar 750 otrok proslavljalo občinski praznik.

Otroke opozorili na varnost pri rekreaciji in v prometu

Kot že vrsto let je najmlajšim občanom Mestna občina Koper tudi letos ob občinskem prazniku podarila prijetno in doživeto dopoldne. Posebno pozornost so tokrat na duhovit način namenili varnosti pri rekreaciji in v prometu, predvsem pri kolesarjenju in rolanju, saj na koprski občini ugotavljajo, da so ravno najmlajši tudi najštevilčnejši uporabniki nove pridobitve – obalne ceste. Tako jim je nadvse “varno” opremljen Tomaž Klepač predstavil pravila varne vožnje in primerno opremo.

Prireditev se je zaključila v adrenalinskem duhu. Akrobatska skupina Dunking Devils je namreč navdušene otroke popeljala visoko proti modremu nebu z izvrstnimi akrobatskimi triki in meti na koš. *