DomovNaši krajiObčinski praznik v znamenju otroškega petja in rajanja

Občinski praznik v znamenju otroškega petja in rajanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minule dni je bila Mestna občina Koper odeta v praznično vzdušje. Obeležitev občinskega praznika so zaznamovale številne prireditve, ki so občankam in občanom pa tudi ladijskim turistom popestrile tako vikend kot tudi uvod v nov delovni teden. Občinski praznik pa so danes obeležili tudi najmlajši.

Kar 810 predšolskih otrok je danes skupaj s približno petdesetimi vzgojitelji in spremljevalci praznovalo z Mestno občino Koper.

Tradicionalna prireditev “Koper praznuje z otroki na trgu 2018”, namenjena otrokom iz vrtcev v Mestni občini Koper, se je letos zaradi slabe vremenske napovedi iz Titovega trga selila v koprsko Taverno.

Smeh, zabava, otroška radoživost in razposajenost so zaokrožili torkovo dopoldne, ko so koprski otroci v družbi voditelja in animatorja Tomaža Klepača in koprskega En Big Band-a proslavili občinski praznik. 

Predšolske otroke koprskih vrtcev (Vrtcev Semedela enota Hrvatini, Vrtec Semedela enota Markovec, Vrtec Semedela enota Prisoje, Vrtec Semedela enota Rozmanova, Vrtec Semedela enota Slavnik, Asilo Delfino blu Bertocchi, Asilo Delfino blu Crevatini, Asilo Delfino blu Semedella, Asilo Delfino blu Capodistria, Vrtec OŠ Šmarje pri Kopru, Vrtec Koper enota Kekec, Vrtec Koper enota Ribica, Vrtec Koper enota Žogica, Vrtec Koper enota Čebelica, Vrtec Koper enota Šalara, Vrtec Koper enota Vanganel, Vrtec Koper enota Bertoki, Vrtec Koper enota Pobegi, Vrtec pri OŠ Oskar Kovačič Škofije, Vrtec pri OŠ Gračišče, Vrtec Dekani in Rižana) je pozdravil tudi podžupan MOK Peter Bolčič.

Da je bilo resnično veselo se lahko prepričate tudi na Facebook in Instagram strani eKoper.

Ob občinskem prazniku Mestne občine Koper obeležujemo spomin na Marežganski upor maja leta 1921, ko so naši ljudje zbrali pogum, pokazali vso svojo odločnost in se z vsemi močmi uprli okupatorju.