DomovNaši krajiPotniško obarvan vikend prinesel kar dva nova prihoda potniških ladij

Potniško obarvan vikend prinesel kar dva nova prihoda potniških ladij

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pester potniško obarvan vikend je že v petek napovedala potniška ladja Norwegian Spirit, v soboto in nedeljo pa sta ji sledili Mein Schiff 2 in Marella Discovery 2, ki sta bili pri nas privezani prvič. Tako kot narekuje tradicija, so tudi tokrat predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper s kapitanoma izmenjali plakete. V imenu koprske občine je kapitana pozdravila županova svetovalka Jana Tolja.

Norwegian Spirit je tako k nam pripeljala 2000 potnikov in 965 članov posadke, ki niso skrivali navdušena nad našim mestom, v soboto pa je potniška ladja Mein Schiff 2 v Koper pripeljala 1800 potnikov in 909 članov posadke, ki so predvsem uživali ob raznoliki predstavitvi naših krajev v okviru dogodka Koper na dlani.

Potniki: “Koper je pravi dragulj kulturne dediščine”

Mein Schiff 2, ki so jo splovili leta 1997, se ponaša s pestro zgodovino, saj je menjala kar tri imena. Najprej se je imenovala MV Mercury in se nato preimenovala v Celebrity Mercury, danes jo poznamo kot Mein Schiff 2. Na tej enaindvajsetletnici potniki lahko uživajo ob dveh bazenih, se sproščajo v Welness in SPA prostorih, kar nekaj kotičkov pa je namenjenih ljubiteljem zen trenutkov. Kljub temu, da ladja sprejme kar 1800 potnikov, je presenetljivo dejstvo, da se nikjer ne ustvarja gneča, saj je zasnovana tako, da je zelo prostorna in prav vsak, na njej lahko najde prostor, kjer bodo zanimivim pogovorom prisluškovale le bogato okrašene stene. Poleg naštetega, se ladja ponaša tudi z galerijo v kateri različni umetniki razstavljajo in prodajajo svoja dela, nikakor pa ne smemo pozabiti na gledališče, kjer poleg rednih predstav organizatorji svetovno znanega metal dogodka Wacken, organizirajo odlične metal koncerte, kar je tudi ena od posebnosti te ladje.

Že v nedeljo pa smo na potniškem terminalu lahko uživali ob pogledu na potniško ladjo Marella Discovery 2, ki je k nam pripeljala 1850 potnikov in 750 članov posadke. Članica bele flote je postala leta 1995, ko je še nosila ime Legend of the Seas, nato so jo marca 2017, ko je prešla pod okrilje podjetja Thomson Cruises preimenovali v TUI Discovery 2, že od oktobra istega leta pa se ponaša z imenom Marella Discovery 2. Njena posebnost je ta, da svojim gostom med drugim ponuja tudi zanimivo plezalno steno in ure mini golfa, zanimive gledališke predstave, zagotovo pa izstopa dvorana, kjer organizirajo poroke.

Pri nas smo gostili že kar nekaj ladij, med katerimi s svojimi prihodi izstopa Arethusa, ki je bila na potniškem terminalu privezana že sedemkrat in bo letos tudi največkrat privezana ladja pri nas. V rekordni sezoni pričakujemo štiri nove prihode ladij, od tega so nas že obiskale MSC Poesia, Mein Schiff 2, in Marella Discovery 2, medtem ko 3. novembra na privezu v Kopru pričakujemo še velikanko Seaborn Ovation.

Med zanimivimi dogodki, ki jih lahko pričakujemo v okviru potniške sezone pa zagotovo tudi letos izstopa Azamazing, ki ga bomo gostili 17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra.