DomovNovicePotniki: “Koper je pravi dragulj kulturne dediščine”

Potniki: “Koper je pravi dragulj kulturne dediščine”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Vstopili smo v potniško obarvan maj, ko bo k nam poleg meseca oktobra priplulo največ potniških ladij. Koper bo tako samo ta mesec krasilo dvanajst članic bele flote. Danes je na potniškem terminalu v Kopru privezana luksuzna Norwegian Spirit, ki je že tretja obiskovalka potniško zaznamovanega maja.

K nam je priplula iz Benetk in bo svojo pot nadaljevala v Split. V Koper je pripeljala 2000 potnikov in 965 članov posadke, ki si bodo ogledali tako naše mestno jedro kot tudi zaledje. Zagotovo pa si bo marsikdo od njih privoščil tudi ogled Postojnske jame in Predjamskega gradu ter zanimiv izlet do našega glavnega mesta Ljubljane.

Danes je na potniškem terminalu v Kopru privezana luksuzna Norwegian Spirit, ki je že tretja obiskovalka potniško zaznamovanega maja. Foto: ekoper.si

Norwegian Spirit, dobrih 268 metrov dolga potniška ladja, ladjarja Prestige Cruise Holdings, potnikom nudi prestižna potovanja. Potniki si namreč lahko privoščijo sproščeno zabavo v gledališču Stardust, ali pa si privoščijo brezskrbno branje svoje najljubše knjige ob bazenu. Kdor se navdušuje nad noro zabavo, na svoj račun pride v številnih nočnih klubih in barih, ki poskrbijo za neprespane noči. Norwegian Spirit je pravi izbor tudi za tiste, ki radi poskusijo srečo, saj na njej najdemo tudi casino.

Potniška sezona, ki bo po napovedih Mestne občine Koper ena rekordnih, pričakujejo namreč, da se bo v Kopru ustavilo kar 100.000 potnikov, je v polnem teku. Nekatere potnike ladje Norwegian Spirit smo na naših ulicah ujeli tudi mi.

Turist iz Velike Britanije: “Obiskali smo že veliko čudovitih krajev, pa vendar mislim, da je to kar sem danes uspel videti res pravi dragulj, v katerem se skriva neverjetna kulturna dediščina.”

“Obiskali smo že veliko čudovitih krajev, pa vendar mislim, da je to kar sem danes uspel videti res pravi dragulj, v katerem se skriva neverjetna kulturna dediščina. Naravnost navdušil me je obisk vaše stolne cerkve, ki je resnično nekaj posebnega, velik vtis pa je name pustila tu Carpacciova hiša, saj nisem vedel, da je umetnik, tudi pri vas za sabo pustil neverjetno zapuščino. Predvsem pa ne morem verjeti kako zelo prijazni in gostoljubni so tukajšnji ljudje. Kar je bilo najbolj šokantno zame in za ženo, pa je bilo to, da sva najprej mislila, da bomo ladjo privezali na kontejnerskem terminalu, potem pa pridemo sem in sam center mesta je tik pred nami, neverjetno,” je bil nad Koprom navdušen turist iz Velike Britanije.

Luana Ramirez iz Južne Afrike. Foto: ekoper.si

“Danes sva s prijateljico obiskali staro mestno jedro nad katerim sva navdušeni, neverjetno je, kako je ohranjeno, predvsem pa me preseneča kako zelo je vaše mesto čisto. Najraje pa s prijateljico zavijeva v lokalne trgovine in moram reči, da imate pri vas res zanimivo ponudbo predvsem pa prijazne trgovce, tako da sva zapravili res veliko, a je bilo vredno vsakega centa. Prav vsakemu, ki se odloča za obisk Slovenije bi priporočila obisk vašega mesta, saj je gostoljubno in polno presenečenj,” je za eKoper povedala Luana Ramirez iz Južne Afrike.

“Mesto je čudovito in zelo umirjeno, kar je za razliko od drugih mest, ki sva jih z ženo obiskala nenavadno, pa vendar dobrodošlo, saj ni vrveža in gneče. Obiskala sva Pretorsko palačo, ki skriva resnično zanimivo lekarno in stolno cerkev, ki je pravi zgodovinski biser,” pa je bil nad mestom navdušen Jeff Young iz Kanade.

V soboto bo potniška ladja Mein Schiff v Koper pripeljala 1800 potnikov in 909 članov posadke.

V rekordni sezoni pričakujemo štiri nove prihode ladij. V petek, 27. aprila nas je obiskala MSC Poesia, sicer pa prav ta vikend pričakujemo kar dve ladji, ki bosta pri nas privezani prvič.

Potniška ladja Tui Discovery 2, ki bo prvič pri nas privezana v nedeljo pa bo pripeljala 1850 potnikov in 750 članov posadke.

V soboto nas bo obiskala Mein Schiff 2, že v nedeljo, 13. maja, pa bomo gostili Tui Discovery 2, medtem ko 3. novembra prvič na privezu v Kopru pričakujemo velikanko Seaborn Ovation.