DomovNoviceRanljive skupine na Obali – mreža pomoči?

Ranljive skupine na Obali – mreža pomoči?

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Predavatelji in drugi izvajalci magistrskega študijskega programa Socialna pedagogika na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem v sodelovanju z Zavodom za socialno pedagogiko in Primorskim svetovalnim središčem 16. maja, ob 18. uri, v Centru mladih Koper organizirajo ogled dokumentarnega filma Dom Metoda Pevca in okroglo mizo Ranljive skupine na Obali – mreža pomoči?

Po ogledu filma bo tako sledila okrogla miza s priznanimi primorskimi strokovnjaki s področja psihosocialne preventive in pomoči. Predavatelji in drugi sodelavci magistrskega študijskega programa Socialna pedagogika, ki zadnja leta živi in se razvija tudi na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, si želijo delovati tudi v povezavi z lokalnim okoljem.

Skupaj z Zavodom za socialno pedagogiko, ki ima sedež prav tako v Kopru, in Primorskim svetovalnim središčem so se zato odločili organizirati projekcijo filma Dom, ki bo predstavljal uvod v okroglo mizo z zelo aktualno temo o ranljivih skupinah na Obali, s poudarkom na mladih.

v Centru mladih Koper bosta potekala ogled dokumentarnega filma Dom Metoda Pevca in okrogla miza Ranljive skupine na Obali – mreža pomoči? Foto: CMK

Na dogodku se bodo ukvarjali z najbolj aktualnimi vprašanji. Pogovarjali se bodo o tem, kako uspejo strokovnjaki s področja preventive in psihosocialne pomoči plesti mreže podpore, s kakšnimi ovirami se srečujejo in kakšne vizije za prihodnost imajo, pa tudi kako in kje vidijo akademski prispevek k razvoju socialnopedagoških, preventivnih in psihosocialnih praks na Primorskem.

Na okrogli mizi bodo sodelovali vodilni strokovnjaki iz obalnega področja in predstavniki s fakultete, vabljeni pa so tudi študenti, strokovni delavci in vsi, ki si želijo razmišljati holistično, prevencijsko, preventivno, inkluzivno in »mrežno«.