DomovNaši krajiObčinski svetniki prižgali zeleno luč za projekta bazen in rekreacijske površine

Občinski svetniki prižgali zeleno luč za projekta bazen in rekreacijske površine

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski občinski svetniki so na včerajšnji redni seji med drugim potrdili novelacijo investicijskih programov za ureditev obalnih parkovnih rekreacijskih površin in Olimpijski bazen Koper. Obe prispeli ponudbi za realizacijo projektov sta namreč kljub pogajanjem presegli ocenjeno vrednost investicije, predvideno v Investicijskem programu.

V prvem primeru gre za ureditev degradiranega urbanega obalnega območja, tik ob Semedelski promenadi in ustju Badaševice, na katerem želi občina urediti zelene površine, namenjene za šport in rekreacijo, s povezovalnimi potmi, tekaškimi in sprehajalnimi stezami, javno  razsvetljavo, otroškim igriščem in igriščem za odbojko na mivki.

Načrt ureditve novega rekreacijskega parka. Foto: MOK

Kot je pojasnil vodja Samostojne investicijske službe Viljan Tončič, je občina na osnovi investicijskega programa pričela s postopkom javnega naročila v odprtem postopku, na katerega je prispela samo ena ponudba. Ker je bila ta bistveno višja od ocenjene vrednosti po IP, je občina razpis razveljavila in ga ponovila. Na ponovni razpis so prispele tri ponudbe, ki so prav tako presegale ocenjeno vrednost. Občina je zato s ponudniki opravila postopek pogajanj in tako dosegla izboljšanje vrednosti, vendar še vedno nad postavljenimi finančnimi okvirji.

Podobno je bilo tudi v primeru projekta Olimpijski bazen Koper. Tudi v tem primeru so prvotni postopek javnega naročila ponovili ter v konkurenčnem postopku s pogajanji bili uspešni in precej znižali prvotno ceno, je poudaril Tončič. Celotna vrednost investicije tako znaša nekaj več kot 8,2 milijona evrov z vključenim DDV, s čimer sicer prvotno določeno vrednost presega za okoli 720.000 evrov bruto. Se pa bo, kot navaja Tončič, dobrih 72 odstotkov projekta financiralo iz sredstev mehanizma CTN, objekt pa bo predvidoma zgrajen v začetku leta 2019.

Olimpijski bazen: Celotna vrednost investicije tako znaša nekaj več kot 8,2 milijona evrov z vključenim DDV, s čimer sicer prvotno določeno vrednost presega za okoli 720.000 evrov bruto. Foto: arhiv ekoper.si

Svetniki so včeraj  v drugi obravnavi soglasno sprejeli tudi predlog odloka o ustanovitvi Javnega zavoda Center mladih Koper.  Ta bo na samostojno pot stopil s prvim januarjem 2018, njegov namen pa bo nuditi celostno podporo pri oblikovanju identitete mladih, pri čemer bo vzpostavljal avtonomni mladinski prostor za omogočanje negovanja kulturnih, socialnih in drugih stikov med mladimi.

Ob Semedelski promenadi v kratkem nov rekreacijski park