DomovNaši krajiIZ NEDELJSKEGA: “Vi Ljubljančani, mislite, da imate najboljšega župana na svetu. Naš je boljši!”

IZ NEDELJSKEGA: “Vi Ljubljančani, mislite, da imate najboljšega župana na svetu. Naš je boljši!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Nedeljski danes objavlja intervju z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem, ki je v pogovoru z novinarjem Tonetom Fornezzijem – Tofom spregovoril o Kopru, njegovi urejenosti, sodnih postopkih, športu, drugem tiru in celo ladijskem turizmu. Njuno druženje ob intervjuju je zaznamovala tudi “panoramska” vožnja s turističnim štirikolesnikom, seveda na nožni pogon. 

“Namesto, da bi tožilci preganjali lopove, preganjajo župane! In nič se ne zgodi. Zapravljamo čas in živce,” je za Nedeljski povedal koprski župan Boris Popovič, ki navkljub temu, kot ugotavlja tudi Tof, med ljudmi ostaja priljubljen.

Foto: ekoper.si

V intervjuju sta se dotaknila tudi aktualnega dogajanja na FC Koper, saj se prah okoli tega še ni prav dobro polegel. Kot je koprski župan povedal za Nedeljski, “je vse zakuhal Milan Mandarič! Nogometni mešetar je prihrumel v Koper z glomaznimi načrti, kaj vse bo ustvaril /…/ Le dolgovi so ostali za njim, ko je odšel. /…/ Prišel je k meni in mi ponudil, da naj dobim pri Luki Koper milijon evrov za klub, pol naj dal njemu, pol meni, pa smo kvit. /…/ Odkrito sem mu dejal, da se takšnih umazanih igric nikoli nisem šel in se jih tudi z njim ne bom /…/”

Prav tako nista mogla niti mimo teme o potniškem ladijskem turizmu, ki v Koper pripelje več kot 120.000 potnikov letno. Ti se razpršijo po obali ali pa zavijejo na ogled Bleda, Ljubljane, Postojnske jame ter drugih slovenskih turističnih mest. Na kratko sta se dotaknila tudi teme o drugem tiru in referendumu. Župan Mestne občine Koper je poudaril, da drugi tir ni pomemben samo za Koper, ampak za celotno Slovenijo: “In to kar se sedaj dogaja s tem referendumom je nezaslišano! Sploh ne gre za vprašanje drugega tira, Janša bi s svojimi slugami rad sesul vlado in to je noro! Da se takšen projekt, ki je pomemben za vso državo, zlorabi za nizke politične udarce.”

Celoten intervju si lahko preberete spodaj: