DomovProsti časVIKEND V KOPRU: Od Elvisa Presleyja do legende italijanskega kantavtorstva

VIKEND V KOPRU: Od Elvisa Presleyja do legende italijanskega kantavtorstva

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Sonce, morje in zabava so glavni imenovalci poletnega dogajanja v Mestni občini Koper. Zanimivi dogodki, ki se pričenjajo že danes, napovedujejo prijeten uvod v še en pester vikend v našem mestu.

V Žusterni se obeta rockabilly obarvan “podaljšan” vikend.  Na drugem Rockin’ Riviera Weekender, ki bo trajal kar štiri dni (20. do 23. julij), boste lahko doživeli pisana in nora 50. leta, ko je na odrih kraljeval kralj rock ‘n’ rolla Elvis Presley.

Tudi ta vikend ne bo manjkalo dobre zabave. Foto: arhiv ekoper.si

V Koper prihaja legenda italijanskega kantavtorstva

Četrtkovi julijski večeri so rezervirani za raznovrsten in kvaliteten izbor glasbe v Bertokih. V okviru festivala “Poletje v Bertokih” boste tako danes na svoj račun prišli ljubitelji ciganskih ritmov.

V okviru festivala Folkest bomo v Kopru  gostili Rona, priznanega italijanskega kantavtorja in glasbenika, ki zna svoj glas ponesti tudi izven italijanskih meja. Ron bo poslušalce v Taverni razvajal v soboto, 22. julija, ob 21.30.

Folkest znova v Kopru: tokrat z Ronom

Ta konec tedna bo pestro tudi v dvorani sv. Frančiška Asiškega. V petek, 21. julija, bodo na odru najbolj akustične dvorane pri nas koncertirali “World Youth Choir” – svetovni zbor mladih, v nedeljo, 23. julija, pa se bo v okviru mednarodnega cikla “Simfonic voices” predstavil dekliški zbor sv. Stanislava škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane.

Sicer pa si poletno dogajanje vse do 24. septembra lahko popestrite tudi z obiskom parka Active Koper na kopališču Žusterna, kjer vas julija in avgusta vsak dan med 9. in 21. uro na enem mestu čaka širok nabor vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti, kot so tečaji jadranja, plavanja, spoznavni potopi, doživetja z ribiči na barki in ostale dogodivščine.