DomovNaši krajiOd danes v priljubljenih lokalih dobrodelne kavice za Hladilnik toplega srca

Od danes v priljubljenih lokalih dobrodelne kavice za Hladilnik toplega srca

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Največja dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je v polnem teku. Na Radiu Capris so namreč pred dobrim tednom dni odprli največjo dobrodelno akcijo v slovenski Istri, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim družinam iz socialno šibkega okolja. Z današnjim dnem se akciji pridružujejo tudi nekateri gostinski lokali s celotne slovenske Istre, ki bodo, vsak za eno jutro, celoten izkupiček od prodane kave, namenili v sklad za otroke, ki živijo v pomanjkanju.

Hladilnik toplega srca bo do vključno torka, 31. decembra, postavljen v terenskem studiu Radia Capris, ki je tik ob drsališču v Kopru. Vanj lahko poslušalci odložijo vse, kar bi otrokom in mladostnikom omogočilo čim lepše praznične dni. Gre predvsem za prehrambne izdelke z daljšim rokom trajanja, priboljške za praznične dni, izdelke za osebno nego in higieno, otroci pa se bodo najbolj razveselili novih manjših igrač. Zbrane izdelke člani Društva prijateljev mladine Koper sproti zavijajo v lepe darilne pakete, ki jih že dostavljajo pomoči potrebnim. »Že prvi teden akcije je presegel vsa pričakovanja. V primerjavi s preteklimi leti je bilo v prvih sedmih dneh zbranih več dobrin, pomoč pa prihaja tudi s strani različnih podjetij,« je zadovoljen urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

V tem času je na voljo tudi možnost donacij preko sporočil SMS. Vsakdo lahko po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključni besedi OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov). Zbrana finančna sredstva bodo tudi namenjena socialno ogroženim družinam iz vseh štirih obalnih občin. Radio Capris in Zveza prijateljev mladine Slovenije bosta ob koncu akcije objavila višino zbranih sredstev in količino zbranih prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke v slovenski Istri, ki živijo v hudem pomanjkanju.

Dobrodelne kavice bodo lokali ponujali vse do 12. ure:

9.12. – CALYPSO (pri Taverni v Kopru)

10.12. – MIGNON (Portorož)

11.12. – LATINO (Lucija)

12.12. – GENERATION (Zeleni park, Koper)

13.12. – BARBAPAPA (pri Mercatorju v Šalari)

16.12. – DA NOI (Piran)

17.12. – BON CAPO (pod stadionom v Kopru)

18.12. – KAVON (na Ogrlici v Kopru)

19.12. – COSTADORO (pri Taverni v Kopru)

20.12. – KAMARIN (pri bivšem Inde v Kopru)

23.12. – HANGAR (pri hotelu Delfin v Izoli)

24.12. – BARIERA (na promenadi v Izoli)

Foto: Wikipedia